Caz confirmat de meningită meningococică într-o școală din Ilfov

de | 15.10.2024 11:17 | Național, Eveniment, Importante

Într-o școală din Ilfov a fost confirmat un caz de meningită meningococică, anunță medicul Sandra Alexiu. Ce este grav este faptul că această boală este extrem de periculoase, poate ucide o persoană în 48 de ore.
În una din școlile din comuna unde sunt medic de familie este un caz confirmat de meningită meningococică, o boala produsă de o bacterie numită Neisseria Meningitidis (meningococ) .
Această boală poate ucide un om în 48 de ore”, a transmis medicul pe pagina de socializare.
Aceasta amintește care sunt categoriile de persoane la risc. Este vorba despre copiii mici sub 4 ani, adolescenții, vârstnici, precum și cei care lucrează în profesii riscante (medici) sau unele persoane imunocompromise.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti – Ilfov subliniază de asemenea faptul că statul decontează vaccinurile pentru unii dintre cei aflați la risc și vârstnici peste 65 de ani.
Statul român decontează vaccinurile pentru unii dintre cei aflați la risc și vârstnici peste 65 de ani. Pentru toți ceilalți vaccinurile se cumpără. Nu sunt ieftine, dar te protejează de moarte (în chinuri și în foarte scurt timp) .
Pentru persoanele aflate în contact cu cazul confirmat se face profilaxie cu anumite antibiotice pe o scurtă perioadă de timp. Antibioticul se administrează numai cu o rețetă eliberata de un medic. Azi am dat o singura rețetă, deși am anunțat părinții…
Din clasa respectivă niciun copil nu era vaccinat cu vaccinurile disponibile…”, a mai transmis Preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti – Ilfov.
Dr. Sandra Alexiu : „1 doza de vaccin meningococic = 6 pachete de țigări sau o sesiune de unghii semipermanente cu brizbrizuri.”
Daca nu ne vom trezi din această inconștiență care ne decimează copiii, vom avea generații întregi scurtate de la vârste fragede.
1 doza de vaccin meningococic = 6 pachete de țigări sau o sesiune de unghii semipermanente cu brizbrizuri.”
meningită copil spital

Foto: Facebook Sandra Alexiu

Meningita meningococică este o formă severă de meningită, cauzată de bacteria Neisseria meningitidis.

Această infecție afectează membranele care înconjoară creierul și măduva spinării și se poate răspândi rapid prin picături respiratorii sau salivă.

meningită copil s

Foto: Qbebe.ro

Simptomele obișnuite includ:

  • Febră bruscă și ridicată
  • Dureri de cap intense
  • Rigiditate a gâtului
  • Greață și vărsături
  • Sensibilitate la lumină (fotofobie)
  • Confuzie sau dificultăți de concentrare
  • Uneori, o erupție cutanată peteșială (mici pete roșii sau purpurii pe piele)

La sugari și copii mici, simptomele pot fi mai greu de observat și includ iritabilitate, plâns constant, somnolență excesivă sau refuzul hranei. Meningita meningococică este o urgență medicală care necesită tratament imediat pentru a preveni complicații grave sau deces.

Foto: Stiri.md
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ilfov

Ultimele articole