Apeluri abuzive la 112! Argeșean amendat cu 12.000 de Lei

de | 17.10.2024 20:46 | Județean, Eveniment

Jandarmeria Argeș a emis un avertisment serios cu privire la utilizarea responsabilă a numărului unic de urgență 112, după ce un bărbat din județ a fost sancționat contravențional pentru apeluri repetate și nejustificate.

Apelurile false sau abuzive la numărul de urgență 112 pot avea consecințe grave, deoarece pot întârzia intervențiile în cazuri reale care necesită ajutor imediat. Utilizarea responsabilă a acestui serviciu este esențială pentru protecția și siguranța comunității.

Potrivit IJJ Argeș, pe 7 octombrie, bărbatul a sunat la 112, afirmând că a fost atacat de mai mulți câini. O echipă de intervenție a fost trimisă de urgență la fața locului, însă, la sosire, apelantul a recunoscut că incidentul ar fi avut loc cu o lună în urmă. Atât zona indicată de către bărbat, cât și străzile adiacente au fost verificate de către jandarmii argeșeni, însă nu au fost găsiți câini.

Mai mult decât atât, autoritățile au constatat că argeșeanul  a apelat de mai multe ori la 112, relatând aceleași fapte, fără a oferi informații suplimentare.

La sosirea echipei de intervenție, apelantul a comunicat autorităților că incidentul relatat ar fi avut loc în urmă cu o lună, când acesta ar fi fost mușcat de câini. În pofida declarațiilor făcute, s-au efectuat verificări amănunțite în zona indicată de către apelant, precum și pe străzile adiacente, însă nu au fost găsiți câini pe o rază de aproximativ 1 kilometru.
În urma analizării circumstanțelor, s-a constatat că bărbatul apelase în mod repetat numărul unic de urgență 112, relatând aceleași fapte, fără a furniza informații suplimentare sau a justifica urgența.”, transmite IJJ Argeș

„Facem un apel la toți cetățenii: Folosiți 112 doar în cazuri reale de urgență!”

Pentru utilizarea nejustificată a serviciului de urgență, inițial bărbatul a fost sancționat cu un avertisment. Cu toate acestea, având în vedere recidiva sa, acesta a fost ulterior amendat conform Ordonanței de Urgență nr. 34/2008 și Legii nr. 61/1991, suma totală a amenzilor ridicându-se la 12.000 de lei.

Jandarmeria Argeș reiterează apelul către cetățeni de a folosi numărul 112 doar în cazuri reale de urgență, subliniind că apelurile false pot întârzia intervențiile în situații critice, punând astfel în pericol vieți și bunuri. Utilizarea responsabilă a acestui serviciu este esențială pentru siguranța comunității.

Foto descriptiv: ziarpiatraneamt.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A făcut ravagii în curtea unei secții de poliție! Mașini vandalizate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole