Adrian Miuțescu: „O alianță de dreapta i-ar fi maximizat Elenei Lasconi șansele de a ajunge în turul II al alegerilor prezidențiale!”  

de | 20.10.2024 18:58 | Județean, Din ediția tipărită, Politic

Forța Dreptei va candida în alianță cu PMP, Alternativa Dreaptă și PNȚMM. USR a spus „pas” de data aceasta, pentru că, spune deputatul Adrian Miuțescu, Elena Lasconi nu-și poate controla partidul, iar cei de la USR sunt „imaturi politic”. Avem, așadar, trei forțe politice – PNL, USR și cea creată în jurul partidului lui Ludovic Orban – care afirmă că reprezintă adevărata alternativă de dreapta. Parlamentarele și alegerile prezidențiale vor reprezenta un examen pentru marcarea acestui statut. Cum își evaluează șansele propriului partid, dar și al candidatului la prezidențiale, aflăm de la deputatul Adrian Miuțescu.

„Ludovic Orban este cel mai serios candidat”

  • Cine câștigă și cine pierde în subiectul Curtea Constituțională vs. Diana Șoșoacă?

– Motivarea Curții Constituționale a arătat că instituția a devenit una aservită politic, așa cum noi, cei din Forța Dreptei, am avertizat de mult timp. Evident, va avea de câștigat celălalt candidat „suveranist” pentru cea mai importantă funcție din stat.

  • Care este formula în care Forța Dreptei Argeș merge în parlament?

– Alianța politică dintre partidele Forța Dreptei, PMP, Alternativa Dreaptă și PNȚMM este singura care reprezintă o opțiune pentru electoratul de dreapta. Pentru a apăra interesele celor din mediul de afaceri, ale liber-profesioniștilor și ale celor care contribuie la economia românească este nevoie de reprezentarea lor în viitorul parlament. Soluția găsită de noi a fost candidatura pe listele partidului Forța Dreptei, la alegerile parlamentare și susținerea unui candidat comun la prezidențiale, cu o experiență de necontestat în politică și în administrație – Ludovic Orban.

  • Cum vă evaluați șansele, ținând cont și de rezultatele pe care le-ați obținut la alegerile anterioare?

– La alegerile locale din iunie, când Forța Dreptei a dat candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean, în persoana domnului Emanuel Soare, fost prefect și președinte Forța Dreptei Argeș, acesta a obținut un scor de 13,45%. Domnul Soare candidează acum, împreună cu mine, pentru Camera Deputaților și cred că argeșenii vor fi consecvenți la urne. Desigur, nu mai candidăm sub sigla ADU, dar cred că electoratul de dreapta își dă seama cine sunt adevărații liberali.

  • De ce s-a retras USR din formula echipei de dreapta?

– Au existat negocieri cu cei de la USR, la care am participat și eu, în calitate de vicepreședinte al Partidului Forța Dreptei. Atât președintele Ludovic Orban, cât și colegii din conducerea națională a partidului au agreat până la urmă condițiile impuse de ei pentru a putea candida în alianță. Din păcate, cei de la USR au dat din nou dovadă de imaturitate politică și au renunțat intempestiv la discuțiile atât cu Forța Dreptei, cât și cu PMP, anunțând că vor să meargă singuri în alegeri.

  • Cum evaluați șansele Elenei Lasconi să ajungă președinte? Dar ale lui Ludovic Orban?

– Fiecare candidat are șansa lui, dar doamna Lasconi a demonstrat că nu poate controla USR. O alianță de dreapta i-ar fi maximizat șansele de a ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale. Ludovic Orban este cel mai serios candidat, cu o experiență uriașă în politica românească, un om care a ocupat funcții și demnități publice în care a demonstrat că este interesat de soarta românilor și a economiei românești. Și vă dau un singur exemplu: autostrada Pitești-Sibiu, proiect deblocat de guvernul Orban, care va contribui decisiv la dezvoltarea Argeșului.

  • Care este cel mai sumbru scenariu pe care l-am putea avea după alegerile prezidențiale și parlamentare?

– Acapararea celei mai înalte funcțiie din stat de către un partid care a demonstrat că are apucături totalitare sau formarea unei majorități împreună cu un partid considerat extremist, cum este AUR, ar trebui să dea de gândit tuturor românilor. Noi, cei din Forța Dreptei și partidele de dreapta care ni s-au alăturat, considerăm că va fi nevoie de o opoziție puternică din decembrie încolo. Și asta, deoarece vor urma măsuri complet nepopulare, îndreptate împotriva mediului de afaceri, pentru finanțarea unui aparat de stat supradimensionat. Deficitul bugetar uriaș și lipsa unor reforme profunde, precum cea administrativ-teritorială vor pune presiune tot pe cei care muncesc și contribuie la economia României. Pentru a împiedica aceste lucruri, pentru a le sancționa, este nevoie ca argeșenii și românii să voteze candidații Forța Dreptei.

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Deputatul Adrian Miuțescu: “Eșec uriaș al Guvernului Ciolacu!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole