Mit sau realitate? Nutriționistul dă verdictul! Curcuma cu apă și lămâie pe stomacul gol ajută la slăbit?

de | 02.03.2025 10:57 | Național, Lifestyle

Într-o lume plină de informații contradictorii și soluții rapide promovate pe rețelele de socializare, Mihaela Bilic, un renumit medic nutriționist din România, ne atrage atenția asupra realității consumului de curcuma și a miturilor legate de slăbire. Într-o postare pe Facebook, Mihaela Bilic subliniază că nu există soluții miraculoase pentru pierderea în greutate și că multe dintre metodele promovate online pot fi mai dăunătoare decât benefice.

Sursa foto: Facebook Mihaela Bilic.

Unul dintre cei mai renumiți medici nutriționiști din țara noastră, Mihaela Bilic, avertizează, într-o postare publicată pe pagina de Facebook că: ”Nu tot ce vedeți pe rețelele de socializare despre slăbit e adevărat!

Încă nu s-a inventat un ingredient pe care să-l înghiți și să topească grăsimea. Și dacă s-ar inventa, ar luat premiul Nobel pentru medicină și ar știi toată lumea! Așa că numai cei naivi sau complet nerealiști pot da crezare metodelor miraculoase de slăbit promovate pe TikToc. Și nu e problemă că nu slăbiți, problema e că poate să vă facă rău”.

Curcuma cu apă și lămâie pe stomacul gol

Curcuma, un condiment popular, este adesea suprasolicitat în diete, dar utilizarea sa excesivă poate provoca efecte adverse serioase.

Sursă foto: pexels.com

”Dacă bei curcuma cu apă și lămâie pe burta goală, vă promit că nu se topește grăsimea de pe abdomen și nici piele mai frumoasă nu o să aveți Curcuma este un condiment, nu un aliment și consumat în exces poate avea efecte nefaste. Efectul lui antiinflamator este valabil doar pentru aplicații externe la nivelul articulațiilor dureroase. Însă odată înghițit, mai degrabă produce inflamație/iritație.

Curcuma mâncată cu lingurița crește refluxul acid și duce la arsuri de stomac. La vegetariani și persoane anemice, utilizarea de suplimente de curcuma modifică absorția fierului alimentar.

Tot în doze mari, curcuma interacționează cu medicamentele anticoagulante și le modifică efectul. Iar datorită conținutului de oxalați se poate lega de calciu și favorizează apariția de calculi renali la persoanele sensibile. Cei care au probleme cu ficatul sau vezica biliară ar trebui să evite consumul de curcuma, altfel riscă o criză.

Asta nu înseamnă că trebuie să eliminăm curcuma din lista noastră de condimente. Dă culoare și gust în supe, curry, mâncăruri de legume, orez, carne albă și pește, paste făinoase și cartofi. Iar pentru cei care suferă de artroză, un vârf de linguriță de curcuma pus în mâncare ajută la scăderea inflamației. Mai mult nu înseamnă mai bun, excesul face rău pe toate planurile și NU, nu ajută la slăbit!”, subliniază Mihaela Bilic.  

Foto descriptiv. Sursă foto: pexels.com și FB Mihaela Bilic.

Citiși, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Reporturi impresionante la Loto 6/49, Noroc și Joker. Peste 4,22 milioane de euro în joc la 6/49

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole