Vă vine sau nu să credeți, statul român alocă doar 22 de lei pentru hrana zilnică a unui copil internat în spital, în timp ce întreținerea unui deținut, spre exemplu, costă 280 de lei pe zi.
Vă invităm în continuare să faceți un exercițiu de imaginație, cum se poate realiza un meniu complet, mic dejun, prânz, cină, pentru un copil, să fie gustos, în parametri ideali de nutriție pentru în bolnav și să îl și sature. Oare, se poate?

Aceasta este bucătăria Spitalului de pediatrie din Pitești, complet refăcută printr-un proiect și așa arată prânzul pentru un copil internat la Spitalul de pediatrie din Pitești.
Mai primește dimineața micul dejun, iar seara cina, toate cu maxim de nutrienți, în funcție de recomandări. Și totul trebuie să se încadreze în 22 de lei, suma pe care statul o alocă pentru un copil bolnav.
Cea mai mare problemă pentru spital este să cumpere produse de calitate la prețuri mici.
Tudor Ionescu, manager Spitalul de pediatrie Pitești: „ Am avut probleme și la achiziții!”
Gabriela Berechet, tehnolog alimentar vorbește despre spațiul refăcut de la spital și despre mâncarea preparată.
Părinții și copiii nu știu de aceste culise, pe ei îi interesează ca mâncarea să fie bună și îndeajuns.
Spitalul de pediatrie din Pitești este al doilea spital public din România care beneficiază de acest proiect. Alte două mai sunt în așteptare.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Liceul „Iulia Zamfirescu” deschide un muzeu dedicat tradițiilor și istoriei locale













