Zilele porților deschise au adus circa 800 de vizitatori în fabrica de la Câmpulung
De 25 de ani ne aflăm în spatele celor mai mari proiecte ale României. Focusul nostru a fost permanent pe calitate, responsabilitate și grijă față de mediu. De 25 de ani suntem un partener responsabil și de încredere deopotrivă pentru angajați, clienți, dar și pentru comunitate.”, este mesajul transmis de către Holcim la aniversarea unui sfert de veac de activitate în România. Cu această ocazie, timp de trei zile, membrii comunității au putut pătrunde în fabrica din vecinătatea Câmpulungului și, astfel, au putut vedea care este procesul de producere a cimentului. În perioada ”Porților deschise”, circa 800 de persoane au trecut pragul Holcim, experiența fiind una inedită și apreciată.
În prezent, la fabrica din Argeș a Holcim lucrează circa 150 de persoane, iar întreg procesul de producție este complet automatizat. În zonă, Holcim este cel mai bun angajator, având în vedere pachetul de beneficii pe care le oferă angajaților săi.
Holcim este în continuă dezvoltare, iar prioritățile sale declarate sunt reducerea emisiilor de Carbon, obținerea independenței energetice și reducerea consumului de apă.
Proiecte de 1 milion de euro dezvoltate în ultimii 6 ani pentru comunitățile din jur
Noi ne-am propus să fim un bun vecin pentru cei din jurul nostru, ceea ce cred că am și reușit”, a declarat directorul general al Holcim Câmpulung, Cornel Banu. Compania are o implicare continuă și consistentă în patru sectoare: educație, mediu, sănătate și infrastructură. În ultimii 6 ani, comunitățile din Câmpulung, Boteni, Valea Mare Pravăț și Stoenești au beneficiat de proiecte de peste 1 milion de euro, finanțate de către Holcim.
Pe partea de educație, am digitalizat toate școlile din Câmpulung”, a povestit managerul Cornel Banu. Au fost realizate 7 laboratoare de informatică în școlile și liceele din Câmpulung, 3 laboratoare în unitățile de învățământ din Boteni, Stoenești și Valea Mare Pravăț, dar și mobilier și alte tipuri de echipamente pentru predarea online în școlile din municipiul muscelean și din comunele vecine.
Pe partea de sănătate, după cum a afirmat directorul Cornel Banu, există un sprijin constant pentru Spitalul din Câmpulung. ”An de an încercăm să ducem la spital între 150.000 și 200.000 euro, plus o contribuție și la Policlinică.”, a mai adăugat managerul Holcim. Sumele venite de la fabrica de ciment s-au materializat în dotări și aparatură medicală performantă pentru secțiile de chirurgie, secția de oftalmologie, mobilier și ventilatoare la secția de ATI.
Tot Holcim a amenajat 7 locuri de joacă, în valoare totală de 110.000 euro, în Câmpulung și în cele trei comune din jur, plus două terenuri multi-sport la școli din municipiu.
Pe partea de mediu se află în derulare un proiect care prevede montarera de panouri fotovoltaice pe clădirile școlilor.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: