Primăria Pitești cumpără un teren de 1 milion de euro pe Depozitelor

de | 14.02.2022 11:57 | Administrație, Economic

Primăria Pitești cumpără un teren de 1 milion de euro pe Depozitelor

 

Teren Servicii Energie Oltenia

Circa 5 milioane de lei are alocați Primăria municipiului Pitești pentru a cumpăra imobilele de pe str. Depozitelor, ce se află în portofoliul societății Servicii Energetice Oltenia. Terenul, pe care se află și construcții, are o suprafață de peste 12.000 mp. „În două luni se termină toate procedurile juridice și o putem cumpăra. Vrem să deschidem parcul CET Nord, 4,6 ha, să relocăm Publitrans, să creăm o parcare generoasă pentru cei care vin la Parcul Lunca Argeșului 1 și ce rămâne să punem la dispoziția mediului de afaceri, să construim acolo Spitalul de Oncologie sau de Infecțioase, cum se decide.”, a explicat viceprimarul Gelu Tofan. Domnia sa ne-a declarat că prețul de circa 100 euro/mp este foarte bun pentru zona respectivă și speră să reuşească să achiziționeze acel teren, municipalitatea având drept de preempțiune. Acesta este necesar pentru a crea o cale de acces potrivită pentru viitorul parc industrial din zona de nord, deoarece deschiderea actuală nu este foarte agreată de actorii din zona de business. O altă utilitate este dată de posibilitatea de a fi o cale de acces pentru un viitor drum paralel cu calea ferată, care va prelua traficul ce va veni de pe drumul expres Pitești-Mioveni, care o să aibă descărcare pe Calea Depozitelor.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole