O nouă tranță a voucherelor sociale va fi virată peste câteva zile!
Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) au anunțat faptul că a doua tranșă a voucherelor sociale din cadrul pachetului „Sprijin pentru România” urmează să fie virată la data de 8 septembrie.
Se menționează de asemenea faptul că această tranșă cuprinde cu 150.000 de noi beneficiari, în plus față de cei aproape 2.500.000.
Reamintim că aceste vouchere sociale sunt în valoare de 250 RON și sunt oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.
Acestea vor fi încărcate o dată la două luni cu suma menționată iar până la finalul acestui an vor fi în total patru tranșe.
Cu aceste vouchere se pot cumpăra atât produse alimentare dar se pot plăti și mese calde.
Conform informațiilor beneficiarii ar fi trebuit să își primească cardurile până la data de 3 septembrie.
MIPE a anunțat totodată faptul că în ziua de 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua tranșă iar în cazul în care există persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, acestea se pot adresa Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Cetățenii care au nevoie de informații referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, se pot adresa reprezentanților Poștei Române.
Procesul de emitere, distribuire și încărcare au voucherelor sociale a început la data de 1 iunie 2022.
De menționat faptul că magazinele de unde se pot face cumpărături cu aceste vouchere sunt verificate în fiecare săptămână iar dacă există modificări, reprezentanții MIPE anunță din timp.
Printre magazinele de unde se pot face cumpărături cu acest gen de card, se află: Cora, Profi, Kauflan sau Lidl.
Cine beneficiază de aceste vouchere sociale:
– pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
– persoanele fără adăpost.
Mai multe detalii privind procedurile le puteți afla AICI.
Foto: spynews.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: