Casa de Pensii Argeș a calculat greșit pensiile a 9.500 de oameni! Cetățenii se luptă pentru banii lor!

de | 24.09.2022 13:11 | Știri, Economic, Județean

Conducerea PNL Argeș informează faptul că, instituția argeșeană, Casa Județeană de Pensii  se află în cheltuieli enorme din cauza proceselor generate pentru repartizarea pensiilor, conform Ziarul Profit.

Se pare că aceasta se află în eroare din cauza algoritmului de calcul pe care îl realizează. Instituția a trimis mii de pensionari în instanță pentru a câștiga drepturi în fața lor, chiar dacă, oamenii au demonstrat că le-a fost calculată greșit pensia. Totuși, instituția continuă să aplice aceeași formulă de calcul greșită pe pensiile cetățenilor, aflându-se astfel, în pierderi financiare uriașe.

Numărul dosarelor greșite este de aproape 9.500 în momentul de față, iar instituția continuă să trimită mii de oameni în instanță. Doar acolo oamenii își mai pot primii drepturile care trebuiau, în mod normal, să fie oferite de Casa de Pensii.

Deci, mai concret, 9.500 de dosare este echivalent cu numărul pensionarilor care, după ce că au probleme de sănătate și financiare din cauza pensiilor insuficiente, aceștia sunt forțați să se zbată chiar și pentru puținii bani pe care ar trebui să îi primească, prin tribunale.

Mai mult de atât, se pare că Casa Județeană de Pensii Argeș nu a oferit, până în prezent, nicio explicație. Conform Ziarul Profit, se pare că managerul instituției, Aida Enache, care activează în funcție de aproape un deceniu, nu s-ar prezenta în instanță la procesele care au loc. Acțiunea managerului are loc de șapte ani.

 

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonine.ro

(VIDEO) Un câțeluș salvat dintr-o gură de canal la Budeasa!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | PNL | PNL Argeș

Ultimele articole