Medicul Andrei Găitan a demisionat de la Spitalul Judeţean!

de | 13.11.2022 20:00 | Eveniment, Importante, Pitești, Știri

Tânărul medic ORL Andrei Găitan a anunţat săptămâna trecută, prin intermediul unei postări pe pagina sa de socializare, că nu mai este angajatul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, dar nici al Spitalului privat „Regia Maria”. Informaţia ne-a fost confirmată de surse din cadrul Spitalului Judeţean, care au precizat pentru „Ancheta” că medicul care a stârnit un imens scandal în vara acestui an după ce a reclamat pe Facebook că nu i se dă o locuinţă de serviciu şi-a prezentat demisia.

 

Dr. Găitan: „La Spitalul Judeţean, apartamentele de serviciu se dau cui trebuie!”

Andrei Găitan a devenit celebru în întreaga ţară atunci când, la începutul lunii iulie, o postare a sa, în care se plângea că nu primeşte locuinţă de serviciu din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti şi că este nevoit să facă naveta Bucureşti-Piteşti cu trenul pentru a-şi face meseria, făcea înconjurul internetului. Angajat de cinci ani ca ORL-ist în cea mai mare unitate medicală din judeţ, dr. Andrei Găitan preciza:

Mă trezesc la ora 4:30 şi străbat cei mai bine de 200 de km dus-întors, zilnic, pentru a fi prezent la această unitate medicală strălucitoare. În aceşti 5 ani am cheltuit o mică avere pe drum şi chirie, ca să nu mai zic de oboseala care se acumulează stând prin staţii.

Nu o să vă povestesc despre cum se simt 45 de minute petrecute în soare după o zi de agitaţie şi operat, nu o să mai spun cum se simte frigul combinat cu oboseala, seara, prin autogară şi nu o să vă zic nimic despre trenurile care fac 2-3 ore între Bucureşti şi Piteşti… despre mirosul puternic de pişat din tren, despre camarazii de drum sau despre cum se simte, iarna, Gara de Nord la ora 9 seara.

Operez la super Spitalul de Urgenţă Piteşti cazuri realmente grele, cu risc mare. Am făcut operaţii ce nu s-au mai practicat în Argeş. Prin prisma muncii mele, spitalul încasează deconturi de zeci şi sute de milioane. Într-o lume normală, cu oameni sănătoşi la cap, toate aceste lucruri ar conta. Oamenii puşi să managerieze spitalele ar fi interesaţi de viaţa angajaţilor… fie ei medici, asistente, infirmiere, brancardieri sau portari”, a scris medicul Andrei Găitan pe Facebook, reproşând unităţii medicale că acordă locuinţele de serviciu „cui trebuie”, după ce epidemiologul angajat de doar 2-3 luni a primit imediat un apartament, în vreme ce cererea lui a zăcut de ani de zile prin sertare.

 

Postarea a împărţit opinia publică în două tabere

Iniţial, postarea medicului Găitan a stârnit doar valuri de simpatie, însă ulterior, mai ales după ce a apărut şi varianta oficială a Spitalului Judeţean, opinia publică s-a divizat în tabăra susţinătorilor, care apreciind calităţile profesionale ale medicului, consideră că acesta a fost nedreptăţit, şi tabăra contestatarilor, care susţin că, la cei circa 40.000 de lei pe care îi câştigă lunar îşi poate permite singur chiria unui apartament în Piteşti.

Mai mult, oficiali din cadrul SJUP şi ai Consiliului Judeţean au afirmat că, în realitate, supărarea medicului ar fi pornit după ce conducerea Spitalului nu ar mai fi tolerat absenţele şi întârzierile nejustificate ale acestuia de la muncă, cu atât mai mult, cu cât existau informaţii că acesta ar fi prestat servicii medicale în privat în timpul programului de la stat.

Surse din cadrul Spitalului Judeţean au confirmat faptul că medicul Găitan a demisionat, acesta considerând că, cel puţin în Argeş, imaginea sa a avut prea mult de suferit din cauza scandalului iscat de declaraţiile sale. Deşi niciodată calităţile sale profesionale nu au fost contestate, cu atât mai mult cu cât acesta a efectuat de-a lungul celor cinci ani de activitate în Argeş o serie de intervenţii chirurgicale în premieră la nivel judeţean, dr. Andrei Găitan a decis că este mai bine pentru cariera sa să profeseze în altă parte.

Postarea medicului prin care acesta şi-a anunţat demisia a provocat numeroase reacţii din partea pacienţilor, majoritatea manifestându-şi regretul pentru faptul că sistemul argeşean de sănătate pierde un bun profesionist, dar şi a colegilor de breaslă.

Păcat ! Decizia de a pleca îți aparține ! Pentru multi argeșeni se va vedea plecarea ta, Andrei, dar tu știi ce e mai bine pentru cariera ta. Un om si-un medic deosebit. Mult succes in continuare oriunde mergi!” a scris doctoriţa Alina Mărtău.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mare dreptate are răsfățatul doctor Găitan! Praf e sistemul ăsta sanitar! Că a tolerat!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești | Regina Maria | Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti

Ultimele articole