Călin Badea. O generație care a crescut în paralel cu tehnologia, dar s-a dezvoltat doar prin pregătire continuă!

de | 30.01.2023 10:30 | După subiect, Lifestyle

 

Generația de tineri antreprenori din care face parte Călin Badea – aceia care au disponibilitatea, pregătirea, flexibilitatea și răbdarea să construiască – are și toate premisele să reușească în ceea ce își propune. Tânărul antreprenor s-a alăturat unei afaceri de familie, de tradiție și de brand a Argeșului: Lactate Brădet. O afacere cu renume și istoric, pe care încearcă constant să o dezvolte punând la bătaie nu numai abilitățile specifice generației sale, cât și pregătirea profesională solidă.

A absolvit Facultatea de Computer Science și un masterat în Project Managment, ambele la University of Liverpool. Și-a asumat poziția de manager operațional având un portofoliu de responsabilități-cheie la nivelul întregului proces de producție: gestionarea canalelor de distribuție, organizarea livrărilor, monitorizarea eficienței tuturor departamentelor, găsirea de soluții tehnice în mentenanța utilajelor și – cel mai important: implementarea noilor automatizări și a robotizării în secțiile fabricii.

În paralel, a acționat cu deschidere către nou și către oportunitățile specifice acestei generații, fiind și administratorul unui Start-Up care se ocupă cu automatizări, un proiect ambițios lansat în anul 2020. Îl consideră, de altfel, cel mai relevant moment din parcursul de până acum în antreprenoriat, în primul rând, pentru șansele pe care acest Start-Up i le-a creat în a învăța și a aplica lucruri noi.

În 2020, când am deschis activitatea firmei, a venit și primul contract pentru automatizarea unei fabrici de lapte care urma să fie deschisă. Aveam de a face, deci, cu o fabrică nouă care putea fi gândită de la început cu tehnologia necesară facilității procesului de producție.  Proiectul a fost pe o durată de 3 luni, perioadă în care am automatizat procese și utilaje în scopul de a avea o trasabilitate mai bună a materiei prime, un flux ușor de lucru și o arhivă de date. Pe scurt, inginerul de fabrică poate controla aproape orice prin intermediul unei tablete pentru a direcționa materia primă din cisternă până la ambalarea produsului finit și, concomitent, poate recepționa în timp real date despre produs (de exemplu, indici de temperatură și volum).”, povestește cu entuziasm tânărul manager despre afacerea care i-a generat un elan și mai mare în zona de business deja aleasă.

Cu acest exemplu și multe altele în fața ochilor, Călin Badea conștientizează limpede avantajele pe care progresul tehnologic le asigură pentru generația sa. Crescând în același timp cu acest tip de progres, deschiderea tinerilor către aplicarea lui concretă a fost mai mare și mult mai facilă. Dar tehnologia și adaptabilitatea nu sunt suficiente, explică, în egală măsură, Călin Badea. Contează la fel de mult experiența celor la care te raportezi în dezvoltarea ta profesională, așa cum se raportează el la tatăl său, omul de afaceri Marius Badea, stâlpul brandului Brădet. Și mai contează, în opinia tânărului antreprenor, să înțelegi că dezvoltarea profesională este un proces continuu și că, numai fiind permanent conectat și perseverent, poți să păstrezi coeficienții de reușită pe care ți i-ai propus.

Încearcă să folosească această mentalitate pentru a identifica și alți tineri care au perspectiva de a munci, de a construi și de a reuși în domeniu. Lipsesc, firește, specialiștii, dar Călin Badea vede în recrutarea noii generații și formarea ei în teren o abordare care să compenseze acest mare deficit din ambele businessuri în care este implicat.

Începutul anului 2023 aduce două planuri de acțiune în agenda tânărului manager.

Unul vizează rolul pe care îl am în firma familiei noastre, acolo unde îmi propun să dezvolt și să eficientizez activitățile de care răspund.  Cel de-al doilea vizează introducerea, în portofoliul societății mele, a unui software cu rol în managementul datelor. Am instalat recent un demo al acestui produs și sper ca, în următoarele două luni, să îl pot oferta, cu obiectivul direct de a extinde portofoliul de clienți prin implementarea lui. ”, anunță Călin Badea.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Brănescu Jr. Modul meu de lucru este foarte adaptabil la context și la provocările care apar!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Brădet | Călin Badea