Dragoș Nicolescu: Îmi doresc să acționez cât de bine pot pentru a fi de ajutor tuturor celor care au nevoie de mine

de | 30.01.2023 19:00 | Lifestyle

 

Entuziast, implicat, neobosit și empatic, avocatul Dragoș Nicolescu este prodecan al Baroului Argeș și președinte al Clubului Rotary, pentru mandatul 2022 – 2023. În 2004, a făcut pasul către profesia de avocat, devenind avocat definitiv în 2007. Din 2015 este membru al Consiliului Baroului Argeș, iar în mai 2019 a intrat în conducerea acestuia, ca prodecan, prin votul exprimat de către colegii săi.

 

Dragoș Nicolescu ne mărturisește că nu este tipul de om care își face planuri, mergând mai mult pe dorințe. Astfel, dorința se de zi cu zi este aceea de a fi mai bun față de cum a fost în ziua anterioară.

 

Acest deziderat consider că nu pot să îl realizez decât dacă mă perfecționez continuu pe toate planurile și dacă învăț din fiecare moment al vieții atât ceea ce este bine, cât și ceea ce este mai puțin bine. Prin urmare, dorința-plan cu care pornesc la început de an este să acționez cât de bine pot în orice situație pentru a fi de ajutor tuturor celor care au nevoie de mine într-un fel sau altul.”, explică prodecanul Baroului Argeș.

 

Criza de specialiști o pune pe seama lipsei unei corelări între sistemul de învățământ și cerințele actuale ale societății, la care se adaugă și carențele celor 7 ani de acasă, și a faptului că părinții nu înțeleg că școala nu este un substituent al familiei și nici un element complementar al acesteia.

 

Este necesar ca cei aleși și care fac parte din instituțiile statului să își imagineze mai întâi cum ar trebui să fie România și românii de mâine, apoi să acționeze concertat și să aștepte rezultatele peste 20-30 de ani. Revenind la criza de specialiști, aceasta este rezultatul a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani.”, mai adaugă avocatul Dragoș Nicolescu.

 

În avocatură lucrurile stau puțin diferit, deoarece este profesia care și-a conservat cel mai bine valorile fundamentale și le-a făcut să fie puternice și eficiente în contextul oricărei schimbări.

 

De aceea cei ce vin «din spate» în avocatură, deși vin cu un aplomb și cu un entuziasm specific vârstei fragede, au cunoștințele necesare pentru a se perfecționa cu două condiții: să își dorească cu adevărat și să aibă răbdare.

 

Nu pot spune că am așteptări din partea lor, pentru că aș fi nedrept judecând pe alții tocmai fiind de profesie avocat. Am însă și în acest caz dorința de a îi avea drept  colegi avocați pe «cei din spate» și peste 30 de ani.”

 

Cât despre momentele-cheie ale carierei sale, prodecanul Dragoș Nicolescu consideră că cel mai important pas pentru evoluția sa profesională, dar și umană a fost candidatura din 2015 pentru un loc în Consiliul Baroului Argeș.

 

Pentru că am fost ales atunci, și mulțumesc și acum, pentru mine a reprezentat o responsabilizare care m-a determinat să fiu mai bine pregătit, deoarece situațiile cu care m-am confruntat până astăzi necesită cunoștințe din ramuri de drept mai tehnice și care au legături deosebite și cu alte ramuri de drept.

Am fost pus în situația de a îmi dezvolta și de a îmi șlefui modalitatea de comunicare, deoarece este absolut necesar să interacționezi cu foarte multe instituții, autorități din diverse domenii.”, ne-a mărturisit acesta.

 

Un proiect care îl face să spună, într-adevăr, că este mândru, a fost pornit din Argeș și realizat alături de colegii săi din toată țara, iar domnia-sa este coordonator la nivel județean.

 

Acest proiect se numește astăzi «Fii avocat în școala ta – FAST» și își propune să aducă în școli cunoștințe de bază despre drepturi, obligații și libertăți fundamentale ale omului și în special ale cetățeanului, necesare oricăruia dintre noi.

 

Proiectul a fost unul pilot în Argeș între 2014 și 2019, iar Baroul Argeș a participat ca partener alături de Curtea de Apel Pitești, în special prin domnul judecător Ion Rebeca, și de agenția britanică de presă News 247 World Press prin jurnalistul Robert Williams, acesta din urmă reușind să coaguleze instituțiile importante din județul nostru.

 

Dacă astăzi există un proiect național al Uniunii Naționale a Barourilor din România intitulat «Fii avocat în școala ta!» nu poate decât să insufle mândrie în inimile avocaților!”

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan. Managerul care a transformat Lexford Castel într-un standard în materie de educație privată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole