Acționarul de la Novatextile, Ștefan Vuza, are cea mai mare colecție de Lego din lume

de | 03.02.2023 18:29 | Din ediția tipărită, Economic, Național, Știri

Numele lui Ștefan Vuza a devenit cunoscut în Argeș după ce, în 2004, a achiziționat compania Novatext pentru circa 6 milioane de dolari. Compania din industria ușoară a devenit Nova Textile Bumbac, dar în câțiva ani, în loc să se dezvolte, a regresat. În prezent Ștefan Vuza este CEO la Chimcomplex, o companie importantă din industria chimică, care a preluat și activele Oltchim Râmnicu Vâlcea. Recent, săptămâna trecută omul de afaceri a dezvăluit printr-un articol postat pe LinkedIn că deține cea mai mare colecție privată de Lego, pe care a asamblat-o singur în proporție de 95%.

STefan Vuza Nova Textile Bumbac

Sunt colecționar de Lego. Am început acum 19 ani și în timp am construit cea mai mare colecție privată de Lego din lume fără ca acesta să fi fost scopul inițial! Ca antreprenor când nu găseam soluții la problemele mele curente, mă retrăgeam în sălile de Lego și construiam, de multe ori fără hartă. Lego te ajută exponențial în creativitate, este foarte bun pentru gândirea pe mai multe planuri simultane și pentru mine a reprezentat “odihnă activă”!”, mărturisește acesta.

În pozele care însoțesc dezvăluirea făcută către prietenii virtuali de către omul de afaceri sunt vizibile piese din Lego City, Star Wars, Creator și Technic, însă menționează că întreaga colecție este compusă din 12 teme și are 4.520 de modele desfășurate pe o suprafață de 3.200 de metri pătrați.

colectie lego vuza - Acționarul de la Novatextile, Ștefan Vuza, are cea mai mare colecție de Lego din lume

Bineînțeles că în majoritatea mesajelor primite la postare apărea întrebarea ”unde le putem vedea expuse”, așa că președintele Chimcomplex a mai venit cu o informație surpriză.

Am lucrat la un concept inovativ care începe de la a închiria un spațiu într-un Mall din București pentru a expune pe 5000 mp întreaga colecție, iar în jurul ei vor fi 20 de camere în care fiecare copil sau adult vor putea reconstrui lego-ul, după ce vor lua din expoziție ceea ce le place (casă, mașină, castel etc).

Apoi, odată ce reconstrucția va fi finalizată o va reașeza în City pentru ca la vizita următoare să preia un alt joc până le finalizează pe toate”, explică Ștefan Vuza.

Acesta a și calculat cât timp este necesar pentru a reface întreaga sa colecție, respectiv 5 ani, dacă programul cuprinde realizarea a 7 puzzle-uri săptămânal.

Accesul pentru vizionarea expoziției va fi gratuit, însă pentru demontarea și reconstrucția unei cutii de lego, costul ar fi între 3 și 7 lei, în condițiile în care un asemenea joc costă de la câteva zeci de lei la câteva sute. La acest moment, după cum a mai adăugat afaceristul, 3 mall-uri se bat pe această idee.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole