Șofer începător, luat de RADAR în timp ce conducea cu viteză excesivă pe străzile din Argeș

de | 15.02.2023 14:42 | După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Știri

Șofer începător, luat de RADAR în timp ce conducea cu viteză excesivă pe străzile din Argeș

Viteza reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de producerea evenimentelor rutiere, cele mai multe dintre acestea fiind accidente grave. Deși astfel de cazuri nefericire sunt intens aduse în atenția publică, tinerii vitezomani nu par să fie impresionați de gravitatea acestora și nici speriați de sancțiunile pe care le pot primi dacă sunt prinși circulând cu viteză peste limita legală.

Este și cazul unui tânăr de 19 ani din Câmpulung, cu permisul abia luat, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Valea Mare Pravăț, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h. Șoferul începător a fost depistat marți, 14 februarie, iar în urma faptei sale s-a ales cu permisul suspendat pentru următoarele 90 de zile. De asemenea, el are de plătit o amendă de 1.305 lei.

Un alt tânăr vitezoman a fost surprins de radar pe DN 73. Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, din județul Dolj, se deplasa cu autoturismul în localitatea Schitu Golești atunci când a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 132 de km/h. Acesta s-a ales cu o amendă de 2.900 de lei, iar dreptul de conducere a fost suspendat pentru 120 de zile, permisul de conducere fiind reținut și eliberată dovadă înlocuitoare.

Amenzi de peste 12.000 de lei în câteva ore

Polițiștii rutieri din Câmpulung anunță că în noaptea de 13 spre 14 februarie au desfășurat acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În urma acestora, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.180 de lei, în câteva ore.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.180 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, patru dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto de transport marfă. De asemenea, au fost reținute șase permise pentru nerespectarea regimului legal de viteză, șase bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 38 de ani, fiind depistați de aparatele radar cu viteze de peste 100 de km/h, pe tronsoane de drum unde limita de viteză este de 50 de km/h”, transmite IPJ Argeș.

Foto descriptiv Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Accident cu microbuz răsturnat la Ramada Pitești! Trei victime implicate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung Muscel | Digi | DN 73 | Dolj | Ramada | Valea Mare

Ultimele articole