Veste proastă pentru șoferi! Se scumpește rovinieta

de | 02.03.2023 18:08 | Economic, Național, Știri

Potrivit Ministerului Transporturilor, rovinieta ar urma să se scumpească.

Astăzi, joi, 2 martie, a fost arătat un prim scenariu ce vizează modificarea prețului rovinietelor. Acesta va fi calculat în funcție de numărul de kilometri, tonaj și tipul de carburant folosit.

Astfel, șoferii ar urma să plătească o rovinietă valabilă unei perioade de timp (o săptămână, o lună, un an), diferențiată în funcție de norma de poluare a mașinii.

Conform Antena 3 CNN, o primă scumpire ar urma să fie aplicată în 2026 și să crească cu un procent de aproape 40%. De asemenea, o nouă majorare a taxei de drum ar urma să fie în 2035 – 66%

Pentru mașinile Euro 6, rovinieta ar urma să crească de la 28 de euro, cât este acum, la aproape 39 de euro. Creșterea ar putea fi înregistrată până în 2035, astfel ajungând 46,5 euro.

Mașinile care au norme de poluare mai mici vor avea creșteri suplimentare pentru rovinietă: între 30% și 10%, scrie sursa citată.

Foto descriptiv.

Sursa Foto

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat. Centrul de Diagnostic și Tratament Pitești, pe listă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole