(VIDEO) Muniție neexplodată, distrusă de pirotehniștii din Argeș

de | 06.04.2023 17:30 | După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Știri

(VIDEO) Muniție neexplodată, distrusă de pirotehniștii din Argeș

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan PUICĂ NICOLAE” din județul Argeș a efectuat, joi, o misiune de distrugere a unor elemente de muniție găsite neexplodate.

Acțiunea a avut loc într-un poligon din localitatea argeșeană Suseni, iar în timpul acesteia a fost prezent și un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pimpieri Bradu și Punctul de Lucru Rociu, fiind asigurate măsuri de prevenire și stingere a incendiilor.

De la începutul anului, am avut patru solicitări pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul de muniție în vederea depozitării și distrugerii ulterioare”, a transmis Isabela Petre, purtător de cuvânt al ISU Argeș

WhatsApp Image 2023 04 06 at 21.16.07 - (VIDEO) Muniție neexplodată, distrusă de pirotehniștii din Argeș

Aceste elemente sunt foarte periculoase. În ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active, și manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.
Persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate, au obligația de a apela numărul unic de urgență 112, pentru anunțarea evenimentului. Această informare nu implică cu nimic cetățeanul, însă neinformarea autorităților se sancționează potrivit legislației în vigoare”, transmite ISU Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

VINERI. Mai multe localități din Argeș rămân fără curent!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bradu | Rociu | Suseni

Ultimele articole