Ministerul Educației îndeamnă părinții și cadrele didactice să poarte discuții cu copii pe tema educației financiare. Acest îndemn vine în contextual în care astăzi, pe 11 aprilie se celebrează ”Ziua Educației Financiare”.
”Din anul 2022, 11 aprilie este ZIUA EDUCAȚIEI FINANCIARE.
Știați că, prin acțiunile noastre din fiecare zi, educăm copiii în domeniul financiar? Atitudinea lor față de bani și felul în care gestionează și vor gestiona aceste resurse sunt influențate de comportamentul celor din jur.
Educația financiară – fie că se face acasă, prin discuții cu copiii, sau la școală, prin integrarea unor activități cu această tematică – este o premisă importantă pentru creșterea calității vieții.
Ce-i putem învăța pe copii, în funcție de vârstă? Iată doar câteva exemple, la îndemâna noastră, a adulților, în special pentru copiii de vârstă mică:
Banii sunt un mijloc de schimb.
Banii sunt limitați/banii ajung pentru anumite lucruri, nu pentru toate – din acest motiv, uneori, suntem în situația de a alege ce cumpărăm.
Lucrurile diferite au prețuri diferite.
Ce înseamnă ”venituri”? Dar ”cheltuieli”?
Ce înseamnă ”să economisim”? De ce este important să economisim?
Este vacanță – vreme de activități ”altfel” cu copiii! Vă îndemnăm să vă bucurați împreună de timp de calitate, prin activități și discuții constructive cu cei mici!”, scriu cei de la Ministerul Educației pe pagina de Facebook.
Sursă foto: Facebook Ministerul Educației.
Citiți, de asemeni, pe anchetaonline.ro:
Olimpiada Națională de Geografie. Proba practică, la Muzeul Golești