Verdict în dosarul Hidroelectrica al Elenei Udrea! 3.4 milioane de euro confiscate

de | 11.04.2023 12:58 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Verdict în dosarul Hidroelectrica al Elenei Udrea! 3.4 milioane de euro confiscate

Un prim verdict a fost dat astăzi, 11 aprilie, de Curtea de Apel București în procesul Hidroelectrica, în care, Elena Udrea este judecată pentru trafic de influență și spălare de bani.
Fostul ministru scapă de acest proces, deoarece faptele s-au prescris. Însă decizia nu este una finală, aceasta putând fi atacată.

Încetează procesul penal faţă de inculpata UDREA ELENA-GABRIELA, cu privire la infracţiunile de trafic de influență […] și spălarea banilor [,,,], ca efect al împlinirii termenului de prescripţie generală a răspunderii penale” spune portal.just.ro.

Instanța a hotărat însă confiscarea sumelor de ” 2.500.000 de euro, respectiv 900.000 de euro”, adică un total de 3,4 milioane de euro, arată Curtea de Apel în sentință.

Dosarul Hidroelectrica, în care Elena Udrea este judecată pentru trafic de influență și spălare de bani, a fost trimis în instanţă de DNA în decembrie 2017, dar judecată pe fond a început abia în august 2020.

Procesul a avut 35 de termene, iar multe dintre amânări au fost date din cauza faptului că Elena Udrea nu se prezenta la proces. La ultimul termen de judecată, din luna Decembrie, Elena Udrea a solicitat încetarea procesului penal și aplicarea deciziei CCR pe tema prescripției.

Procesul a încetat, de asemenea, și pentru jurnalistul Dan Andronic, în urma sentinței de astăzi.

În acelaşi dosar, Dan Andronic, om de afaceri și jurnalist, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Amintim că Elena Udrea este condamnată la șase ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”. Prejudiciul stabilit de instanță în acest dosar este de 9,1 milioane lei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Amenzi usturătoare! Nereguli depistate de inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elena Udrea