Miercuri elevii se întorc la școală. Când este următoarea minivacanță

de | 17.04.2023 09:31 | Lifestyle, Național, Știri

Elevii se întorc miercuri, 19 aprilie, la şcoală, atunci când începe modul 5 de învățare și ultimul din acest an școlar, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Următoarea minivacanță este cea de Ziua Copilului.

Vacanța de Paște 2023 a elevilor, care marchează sfârșitul modului 4 din structura anului școlar 2022-2023, se termină marți, pe 18 aprilie. Cursurile reîncep miercuri, 19 aprilie, și vor dura până vineri, pe 16 iunie. Vacanța de vară începe pe 17 iunie și se termină pe data de 3 septembrie. Elevii, profesorii și angajații din sectorul bugetar se vor bucura de o minivacanță în perioada 1 iunie – 5 iunie 2023, cu ocazia Zilei Copilului (1 iunie) care se continuă apoi cu perioada de  Rusalii 2023  care pică anul acesta în perioada 4-5 iunie. Pe data de 2 iunie (vineri) se va face punte, potrivit unei hotărări aprobate de Guvern în luna decembrie a anului trecut.

Programul național ”Școala altfel“ și Programul ”Săptămana verde“ se desfașoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare rămâne la decizia unității de învățământ. Clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, din învățământul profesional și din învățământul postliceal organizează activități de instruire practică în perioadele dedicate programelor ”Școala altfel“ și ”Săptămana verde“.

Foto descriptiv. Sursă foto: hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Marți, 18 aprilie la Pitești Arena – meciul de baschet dintre FC Argeș și Rapid București!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei | Rusalii

Ultimele articole