Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Argeș, alături de polițiștii Secției 2 Poliție Pitești, au organizat, în această dimineață, o activitate de prevenire a furturilor din locuinţă pe raza municipiului Pitești.
Astăzi, 21 iunie, la nivelul tuturor țărilor membre ale Rețelei Europene de Prevenire a Criminalității (E.U.C.P.N.), este marcat evenimentul „Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuinţe”.
Este necesar ca cetățenii să adopte o atitudine prudentă în asigurarea locuinţei şi a bunurilor proprii, precum şi evidențierea consecinţelor neluării unor măsuri preventive.
Astfel, polițiștii argeșeni din județul Argeș au purtat discuții și au oferit pliante și flyere cu recomandări, prin activitățile desfășurate fiind prezentate modurile de operare cel mai frecvent utilizate de hoţi, precum şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale, pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din locuinţă.
Recomandările polițiștilor argeșeni, pentru prevenirea infracţiunilor de furt din locuinţă:
– Nu permiteți accesul în locuință și nu transmiteți informații despre bunurile pe care le dețineți ori despre vecini, persoanelor străine ce pretind că reprezintă furnizori de utilități sau diverse instituții, dar care nu se pot legitima sau dovedi pe cine reprezintă!
– Alegeți încuietori sigure și montați sisteme de închidere/asigurare care corespund standardelor de securitate! Utilizarea unui interfon la intrarea în scara de bloc, adduce un plus de siguranță.
– Instalați sisteme de alarmare și supraveghere video care să corespundă normelor de securitate! Eficiența acestora este sporită de un sistem de iluminare automat, cu detective a mișcării.
– Nu transformați conturile de pe rețelele de socializare în surse de informații pentru infractori! Utilizați setări de confidențialitate, astfel încât acestea să fie inaccesibile pentru persoane necunoscute!
– Acordați o atenție sporită la datele și fotografiile postate pe rețelele de socializare! Evitați prieteniile cu persoane pe care nu le cunoașteți în realitate și nu dezvăluiți date despre locuința și programul propriu sau al vecinilor către cei pe care îi cunoașteți doar în mediul online!
– Atunci când plecați pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceți acest lucru public pe rețele de socializare, și stabiliți cu o persoană de încredere să verifice periodic locuința!