Atenție! Val de reclame false pe internet, care se folosesc de imaginea unor bănci cunoscute

de | 03.07.2023 23:44 | Eveniment, Județean, Știri

Reprezentanții Direcției Naționale de Securitate Cibernetică avertizează populația cu privire la un val de escrocherii pe platformele de social media ce folosesc imaginea unor bănci cunoscute pentru a-i convinge pe clienți să-și introducă datele pe site-uri malițioase.

page 2 - Atenție! Val de reclame false pe internet, care se folosesc de imaginea unor bănci cunoscute

Dacă în urmă cu câteva zile, Banca Transilvania avertiza clienții cu privire la valul de reclame false de pe social media cu oportunități ireale de investiții, propagate pe pagini nou create ori compromise de atacatori, acum a venit rândul și celor de la BCR.

La finalul săptămânii trecute, echipa Directoratului publica o avertizare pe social media despre o tentativă de fraudă propagată prin postări sponsorizate pe Facebook, care abuzau de imaginea Banca Transilvania. În ultimele zile, DNSC a identificat „capcane” similare care se folosesc de branding-ul BCR.”, a transmis, luni, DNSC, într-o postare pe Facebook

Momeala este o „ofertă de nerefuzat” a băncii: investește 950 de lei într-o actiune BCR Invest și obține un venit pasiv lunar de 9000 de lei.

Astfel, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit mare într-un termen foarte scurt, atacatorii vor să convingă potențialele victime să-și ofere datele personale, financiare sau de autentificare pe site-urile controlate de ei.

page 1 - Atenție! Val de reclame false pe internet, care se folosesc de imaginea unor bănci cunoscute

Recomandările DNSC pentru combaterea acestor tipuri de fraude:

  • Raportați astfel de postări pentru SCAM (fraudă) către rețeaua socială unde le întâlniți.
  • Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online
  • Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire
  • Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană
  • Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.
  • În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.
  • Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le ca FRAUDĂ către rețeaua socială și către DNSC (alerts@dnsc.ro sau 1911).

foto descriptiv servuscluj.ro/ Facebook DNSC

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: A vrut să se sinucidă, dar un jandarm aflat în timpul liber l-a salvat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: