Spitalul Mioveni este unitatea care a reușit să aducă cei mai mulți medici, mai mult decât un spital universitar

de | 14.07.2023 16:00 | Administrație, Din ediția tipărită, Județean, Mioveni, Știri

Unitatea sanitară cu paturi din Mioveni, cea mai modernă din sistemul public argeșean, și nu numai, a devenit funcțională de la finele anului 2019, iar de doi ani este coordonată de către o echipă de management foarte atentă atât la nevoile pacienților, cât și ale personalului, formată din managerul Mircea Stoian și managerul medical Alexandru Iacobescu, medici la rândul lor.

La doi ani de la preluarea managementului, dr. Mircea Stoian și dr. Adrian Ciocănea, medic primar ATI, au prezentat, în fața Consiliului Local Mioveni, progresele făcute de Spitalul Orășenesc.

Numărul de pacienți cu internare continuă a crescut de la 7.540 la 9.600. Durata de internare este unul dintre indicii în baza căruia se face calculul de la Casa de Asigurări de Sănătate. Dacă ai mai puține zile de internare se consideră că ți-ai făcut treaba mai bine ca spital, iar noi am reușit să scădem cu o zi durata de internare. Acum suntem la 5,6, dar o vom optimiza și sperăm să ajungem la 5 zile de internare continuă. De asemenea, numărul de pacienți care vin să se trateze în ambulatoriu și în sistemul de zi a crescut cu 10.000. Valoarea încasărilor de la CAS este aproape dublă. Concluzia este că s-a dublat numărul de pacienți, de servicii și valoarea realizată.”, a explicat managerul Mircea Stoian.

Și echipa de specialiști s-a dublat, iar această reușită i-a adus Spitalului Mioveni recunoaștere la nivel național.

Când am preluat mandatul, aveam 30 de medici, acum sunt aproape 60, iar de la 170 de asistente am ajuns la 180. Am dublat numărul de medici la un spital mic. Anul trecut, am și fost premiați pentru asta. Suntem spitalul public din România care a adus cei mai mulți medici, mai mult decât un spital universitar. În perioada mandatului nostru, am adus sponsorizări de 2 milioane de euro, cu care s-a achiziționat tot ceea ce își doreau medicii, ceea ce nu era în spital, cu asta atrăgând specialiști în echipa noastră. Sunt bucuros că am reușit să aducem medici. Cred că suntem spitalul din România cu cel mai tânăr personal!

Am preluat spitalul la 130 de paturi în contract cu CAS și am ajuns la 180 de paturi contractabile și cred că vom crește la 200 – 220 de paturi. Paturile contractabile aduc bani și scad presiunea pe bugetul local.”, a mai adăugat medicul Mircea Stoian.

Cancerul de sân ar putea fi tratat de la A la Z în cadrul Spitalului Orășenesc

Sunt și noutăți legate de serviciile oferite pacienților. „Vom deschide secție de cardiologie, compartiment de diabet, cinci paturi de ORL și cinci paturi de chirurgie plastică. Din păcate însă pe partea de chirurgie plastică s-au blocat posturile și aici nu mai depinde de noi.

Mioveni este singurul spital orășenesc într-un program național de ATI, unde pacienții critici sunt decontați direct de Ministerul Sănătății. Dorim să intrăm și în Programul Național de Ortopedie pentru protezare, ca pacientul să nu își mai cumpere dispozitivele, doar că am avut niște impedimente de la unele instituții care au făcut niște abuzuri, căci altfel am fi fost de anul trecut incluși.

La anul, îmi doresc să avem un aparat de anestezie compatibil RMN pentru a fi singurii din sudul României care fac RMN cu sedare la pacienții sub 18 ani și o antenă de sân care merge mână în mână cu mamograful. Astfel, vom putea realiza diagnosticul cancerului de sân, avem chirurg care operează tumorile, avem oncolog în ambulatoriu, pentru că 90% dintre cazuri se tratează medicamentos și tocmai de aceea am gândit și chirurgia plastică, pentru reconstrucția sânului, implantul fiind decontat de CAS pentru această afecțiune. Astfel, vom avea la Mioveni o patologie care poate fi tratată de la A la Z.

 

Gastroenterologia se transformă în laborator cu două turnuri de endoscopie. Suntem printre puținele spitale publice care fac endoscopie și colonoscopie cu sedare, se prelevează probe, deci suntem la un alt nivel.”, a mai declarat managerul Mircea Stoian.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: