(Video) Accident la Bascov între un TIR și un autoturism

de | 06.06.2024 09:12 | Județean, Eveniment, Importante

În urmă cu puțin timp a avut loc un accident rutier la Bascov, pe strada Serelor acolo unde un tir a acroșat un autoturism în apropiere de trecerea de cale ferată.

 

UPDATE:

Alte imagini de infarct au fot surprinse de o cameră de supraveghere aflată pe Drumul Național 7, la ieșire de pe autostrada București Pitești.

Imaginile surprind momentul în care tirul merge împingând din lateral autoturismul, după ce inițial șoferul mastodontului nu s-a asigurat la trecerea de pe banda a doua pe prima bandă. Practic autoturismul era în unghiul mort, iar șoferul nu l-a văzut. Din cauza încărcăturii, aproximativ 40 de tone, tirul nu s-a putut opri decât după aproximativ 200 de metri.

Din fericire soferul autoturismului s-a ales doar cu o sperietura zdravănă, fara a fi rănit. Cel al tirului a luat amendă, 660 de lei și 3 puncte penalizare.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeş au fost sesizați în această dimineață despre un eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale, între un TIR și un autoturism.

În urma verificărilor efectuate, precum și din declarațiile celor doi șoferi cu privire la modul de producere a evenimentului rutier, a rezultat că un bărbat de 43 de ani, conducător al unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă (T.I.R., cu încărcătură), care se deplasa pe DN 7, pe raza comunei Bascov, având direcția de deplasare spre Autostrada A1, pe fondul neasigurării la trecerea de pe banda 2 pe banda 1, a acroșat un autoturism care se deplasa în aceeași direcție, pe banda spre care ansamblul rutier s-a încadrat.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

În urma abaterii, bărbatul de 43 de ani a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, polițiștii eliberând și autorizațiile de reparație pentru avariile produse celor două autovehicule implicate.

Amintim faptul că sancțiunea prevazută pentru neasigurarea la schimbarea benzii de mers este cuprinsă între 4 și 5 puncte-amendă (între 660 și 825 de lei), cu 3 puncte penalizare.

Untitled Project 1 - (Video) Accident la Bascov între un TIR și un autoturism

Polițiștii rutieri transmit de asemenea tuturor șoferilor:

  • să adopte permanent o conduită preventivă în trafic;
  • să se asigure corespunzător la orice schimbare a direcției de mers;
  • să aibă în vedere că graba poate asigura contextul pentru implicarea într-un eveniment rutier, iar protocolare acestuia va dura mai mult timp decât deplasarea în condiții de siguranță.
  • să fie atenți la trecerea pe lângă autocamioane, știut fiind faptul că din poziția conducătorului unui astfel de mijloc de transport există mai multe unghiuri lipsite de vizibilitate.

 

 

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un inculpat din dosarul „Cheresteaua” cere statului despăgubiri de peste 550.000 de euro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada A1 | Bascov | București | Drumul Național 7 | Pitești | Uiasca | Valea Ursului

Ultimele articole