Accident grav din cauza lipsei unui indicator! Motociclist din București, despăgubit de Primărie cu 30.000 de euro

de | 28.05.2023 08:25 | Știri, Eveniment, Național

Un motociclist va primi aproape 30.000 de euro  daune din partea Primăria Capitalei, după ce acesta a intrat pe o stradă cu sens unic, în lipsa unui indicator, și a fost lovit în plin de o mașină.

Instanța de judecată a hotărât acest lucru, deoarece în urma accidentului, produs în urma cu patru ani, motociclistul a fost grav rănit.

Evenimentul a avut loc în decembrie 2019 pe o stradă din centrul Capitalei, potrivit observatornews.ro

Deoarece nu era nici un indicator rutier, bărbatul a intrat pe o stradă cu sens unic. El spune că mergea regulamentar când, după o curbă, s-a trezit cu un automobil în față, care l-a izbit din plin.

În urma accidentului, a suferit un traumatism cranio-facial și mai multe fracturi. El a avut nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale în spital.

Ulterior, după ce și-a revenit, a dat în judecată Administrația Străzilor, instituția din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de montarea semnelor rutiere, iar Instanța i-a dat dreptate bărbatului care a cerut despăgubiri.

Motociclistul a cerut daune morale și materiale în valoare de 180.000 de lei de la Administrația Străzilor.

Însă, Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis că instituţia să îi plătească bărbatului cu 40.000 de lei mai puţin.

Asociațiile care sprijină victimele accidentelor spun că în România sumele primite sunt mult prea mici, comparativ cu cele primite în alte state.

O persoană paralizată de la gât în jos, tânără, este compensată în Franţa cu 9 milioane de euro. În România, o astfel de persoană este compensată cu câteva sute de mii. Elementul care este luat în calcul de majoritatea judecătorilor este un criteriu fals şi anume ziua de îngrijire medicală”, a declarat Cătălin Codescu, președinte Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație.

De asemenea, la noi în țară și timpul până se finalizează un proces este foarte mare, în medie, 5 ani, în timp ce în alte țări europene timpul mediu de soluționare nu depăşeşte 2 ani și jumătate.

Acest termen nu face altceva decât să adâncească şi mai mult problemele psiho-emoţionale ale victimelor sau ale aparţinătorilor în caz de deces. Ar trebui compensate ori, în realitate, nu se întâmplă acest lucru”, a mai transmit Cătălin Codescu

Au trecut aproape 4 ani de la accident, iar semnul nu a fost montat nici până în ziua de azi.

foto descriptiv Playtech

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ANPC a lansat o adresă de email pentru cei care au probleme cu băncile

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București

Ultimele articole