Activități pentru prevenirea violenței în școlile din Argeș! Polițiștii argeșeni au fost prezenți!

de | 31.01.2024 16:31 | Știri, Eveniment

În cadrul activităților preventive desfășurate, în cursul zilei de 30 ianuarie, în școli, în baza parteneriatelor cu cinci unități școlare, polițiștii argeșeni au desfășurat activități cu aproximativ 500 de beneficiari, dintre care 470 de elevi și 34 de cadre didactice.

Astfel, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat trei activități preventive la  Școala Gimnazială Dobrogostea, din aceeași localitate.

Activitățile au avut drept scop prevenirea violenței în școală, prevenire a discriminării și de prevenire a traficului de persoane, în cadrul Programului de prevenire a victimizării minorilor, al Proiectului ,,Fără Discriminare”, respectiv al Campaniei de prevenire a traficului de persoane. Beneficiari ai activităților au fost 36 de elevi și 2 cadre didactice.

stop violentei1 - Activități pentru prevenirea violenței în școlile din Argeș! Polițiștii argeșeni au fost prezenți!

De asemenea, organele de lege din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat o activitate preventivă la  Școala Gimnazială „Traian” din Pitești, ce are drept scop prevenirea violenței în unitatea de învățământ, beneficiari fiind 55 de elevi și 2 cadre didactice.

Au desfășurat activități preventive și la Școala Gimnazială „Regina Maria”, din Curtea de Argeș, acolo unde au fost prezenți polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș. Aceștia au prezentae teme privind comportamentul elevilor, reguli de circulație rutieră, prevenirea fenomenului de bullying și ciberbullying, prevenirea implicării elevilor ca autori sau victime în infracțiuni de criminalitate informatică, prevenirea activităților de delicvență juvenilă, precum și prevenirea și combaterea consumului și a traficului de substante stupefiante.

Au fost prezenți 104 elevi și 5 cadre didactice.

Totodată, și polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Orașului Costești au desfășurat activități preventive la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfântul Stelian” din Costești, unde au fost prezentate aspecte pentru reducerea violenței fizice și psihologice în învățământul preuniversitar, fiind prezentate și aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală a minorilor, activități ce fac obiectul proiectului „Ia atitudine, spune Stop Violenței” și al campaniei „Law iS Cool”.

Beneficiarii activităților au fost 25 de elevi și 7 cadre didactice.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: