Activități preventive desfășurate de polițiștii argeșeni în școli

de | 23.04.2024 13:45 | Județean, Lifestyle

În cursul zilei de ieri, 22 aprilie, polițiștii argeșeni au derulat campanii de informare, în mai multe unități de învățământ de pe raza județului Argeș.

Potrivit IPJ Argeș, la aceste activități preventive au luat parte peste 350 de elevi și au avut următoarele scopuri:
– asigurarea unui climat de siguranță, respectiv prevenirea și combaterea riscului de violență școlară în unitățile de învățământ;
– creșterea siguranței în mediul on-line, prin evitarea principalelor amenințări și gestionarea adecvată a riscurilor la utilizarea Internetului;
– prevenirea consumului de substanțe ce creează dependență, în special a produselor psihoactive;
– prevenirea evenimentelor rutiere cu victime copii, prin cunoașterea și înțelegerea regulilor de circulație.

O primă activitate a avut loc la Școala Gimnazială Livezeni din Stâlpeni, la care au luat parte 89 de elevi și 9 cadre didactice.

De asemenea, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu doi polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din municipiul Pitești. La această activitate au luat parte 250 de elevi și 6 cadre didactice.

O altă activitate a fost la Liceul Tehnologic Dacia din municipiul Pitești, beneficiari fiind 12 elevi și un cadru didactic.

„Protecție prin educație – Securitate digitală”. Recomandările polițiștilor argeșeni

Având în vedere riscurile din polițiștii amediul on-line,rgeșeni recomandă creșterea gradului de pregătire și o mai bună informare în privința securității cibernetice.

În acest sens a fost lansată o nouă etapă a campaniei „Protecție prin educație – Securitate digitală”, din cadrul proiectului Siguranța Online, în care sunt vizați atât copiii (segmentul de vârstă 10-14 ani), cât și adulții (cadre didactice, părinți, alte persoane).

Astfel, în perioada 14 martie – 21 iunie 2024, șase cursuri de tip e-learning vor fi disponibile gratuit pentru copii și adulți, iar acestea pot fi accesate completând mai întâi formularul de înscriere, disponibil la link-ul: https://formare.elearning.ro/login.

Cele șase cursuri sunt disponibile pe toată perioada campaniei, pe platforma CoffeeLMS, dezvoltată de Ascendia, la adresa https://formare.elearning.ro și au fost create în LIVRESQ, editor de cursuri elearning și lecții interactive.”, transmite IPJ Argeș

Ele pot fi accesate și de pe site-ul proiectului Siguranța Online, www.sigurantaonline.ro.

Foto IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste un milion de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Gheorghe

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș

Ultimele articole