anchetaonline.ro

Adăpost pentru situații de urgență, la Boteni

de | 14.03.2022 13:37 | Administrație, Anunțuri

Adăpost pentru situații de urgență, la Boteni. Administrațiile locale încep să se pregătească pentru ce este mai rău

Pandemie, război, refugiați… Este clar că trăim vremuri din ce în ce mai tulburi, iar viitorul nu arată deloc bine. Într-un astfel de context, primarul localității Boteni a decis să amenajeze un adăpost pentru situații de urgență.

„Am 15 locuri de cazare și, dacă îmi repartizează refugiați, îi primim cu dragă inimă”

„Am avut o școală dezafectată în satul Lunca și acolo am amenajat. Sunt 15 paturi de câte o persoană, cu lenjerie nouă, avem încălzire centrală, avem boiler de apă caldă, două dușuri, toalete, tot strictul necesar. Vrem să fim pregătiți pentru orice fel de situație de urgență: și pentru locuitori, în caz că le ia foc casa sau se surpă un mal, și pentru refugiați. Nu vedeți ce se întâmplă de la o vreme? Numai nenorociri care ne prind mereu nepregătiți. Asta e, trebuie să ne pregătim și pentru rău, că prea se întâmplă numai rău.”, ne-a declarat primarul Vasile Leau.

Acesta a adăugat că la începutul săptămânii va transmite către Prefectură disponibilitatea de a caza și refugiați. „Luni, o să transmit la Prefectură că am 15 locuri de cazare și, dacă îmi repartizează refugiați, îi primim cu dragă inimă. Eu pot să le asigur și masă, pentru că în cadrul școlii am o grădiniță cu program prelungit, unde am bucătărie. Pot să asigur mâncare și pentru refugiați.”, ne-a mai declarat primarul.

  • Amenajarea adăpostului pentru situații de urgență a fost făcută cu firma Zeus SA și a costat administrația locală aproximativ 13.000 de lei. Cam tot atât a costat achiziția de paturi și saltele, livrate de societatea City&Sabbak Mobdesign.        

 

Citește articolele pe același subiecte: Vasile Leau
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: