Administrația locală investește în educația tinerilor. Andreea Raicu și Salvați Copiii România au fost la Mihăești

de | 11.04.2024 13:48 | Rural, Lifestyle

Andreea Raicu a venit miercuri la Mihăești. Vedeta a ajuns la noi în județ împreună cu președintele executiv al Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu, dar și cu voluntarii organizației, la invitația primăriței din comună, Andreea Crîmpiță-Matei. Acest demers denotă deschiderea și implicarea administrației locale în educarea tinerilor, investind astfel în viitorul comunității.

Sursă foto: Facebook Andreea Crîmpiță-Matei.

Comunitatea locală din Mihăești a primit miercuri o vizită importantă: Andreea Raicu și voluntarii Salvații Copiii România au venit să vorbească deschis, sincer și aplicat cu tinerii. Educația sexuală, care cuprinde în primul rând cunoașterea anatomiei umane, a ajuns o necesitate ce poate preîntâmpina o serie din problemele viitoare. Acțiunea de informare și educare a tinerilor din comunitatea locală de la Mihăești s-a desfășurat pe două grupe de vârstă: 11-14 ani și 14 – 18 ani.

Educația sexuală între tabu și prejudecăți

Sursă foto: Facebook Andreea Crîmpiță-Matei. Sursă foto: Facebook Andreea Crîmpiță-Matei. Sursă foto: Facebook Andreea Crîmpiță-Matei.

Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a administrației locale. Principalul obiectiv a fost informarea corectă a tinerilor, încurajându-i pe aceștia să comunice cu specialiștii în legătură cu orice nedumerire sau problemă pe care o întâmpină. S-a discutat despre problemele specifice vârstei plecând de la cunoașterea anatomiei corpului. Un subiect important abordat a vizat igiena intimă, sănătatea, dar s-a discutat deschis și despre începutul vieții sexuale, despre bolile cu transmitere sexuală, despre contracepție, despre prevenirea unei sarcini nedorite, despre ce înseamnă consimțământul când vine vorba despre un act sexual. Poate cel mai important pentru tineri a fost momentul când aceștia ”au lăsat rușinea la ușă” și au vorbit deschis despre sentimentele și curiozitățile lor. Au avut posibilitatea să-și scrie întrebările pe bilețele astfel încât să-și păstreze anonimatul. Li s-a răspuns la întrebările fără prejudecăți, fără reproșuri, ci într-o normalitate educativă. Educația sexuală nu a fost un subiect tabu. La finalul întâlnirii adolescentele au primit din partea organizației Salvați Copii, câte un pachet cu pliante informative și produse de igienă.

 ”Copiii sunt foarte importanți și ne pasă de ei”

Sursă foto: Facebook Andreea Crîmpiță-Matei. Sursă foto: Facebook Andreea Crîmpiță-Matei. Sursă foto: Facebook Andreea Crîmpiță-Matei.

Am fost astăzi (n.r. – miercuri) gazda uneia dintre cele mai implicate organizații non-guvernamentale din România – Salvați Copiii. Aceasta a venit în comuna noastră pentru a le da copiilor de aici o lecție de viață. Pentru ca ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că ne pasă de ei.

Sper că prin prezența ambasadoarei lor, Andreea Raicu și a doamnei președinte executiv a organizației, Gabriela Alexandrescu, am reușit să creăm o punte între comunitatea noastră și această organizație. Și mai sper ca și pe viitor să ne treacă pragul cu aceeași dovadă de prietenie, întâlnire din care copiii nostri vor avea mereu de câștigat.

Vă mulțumesc tuturor celor care ați făcut posibil acest eveniment deosebit pentru Mihăești.

Le mulțumesc în primul rând oaspeților noștri, dar și fetelor prezente și părinților lor.”, a fost mesajul postat de primărița de la Mihăești, Andreea Crîmpiță-Matei.

Sursă foto: Facebook Andreea Crîmpiță-Matei.

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

Azi încep înscrierile la clasa pregătitoare. Ce documente sunt necesare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: comuna Mihăești

Ultimele articole