Adolescentul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova, trimis în judecată

de | 16.09.2023 23:53 | Național, Eveniment

Noi detalii în cazul crimei din Grădina Botanică din Craiova.

Adolescentul care a înjunghiat în luna iunie doi tineri, a fost trimis în judecată. Potrivit procurorilor, acesta plecase de acasă cu intenția clară de a ucide pe cineva.

Conform antena3.ro, procurorii au dispus trimiterea în judecată a atacatorului din Grădina Botanică din Craiova, în stare de arest preventiv

Un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj arată că adolescentul este judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, tentativă de omor calificat, port fără drept de obiecte periculoase şi respectiv folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Potrivit rechizitoriului, oamenii legii au constatat că, pe 27 iunie, în ziua crimei, inculpatul a avut asupra sa un cuţit, într-un mijloc de transport în comun, în timpul deplasării de la domiciliul său din comuna Calopăr până în Craiova, apoi şi în locuri de distracţie şi agrement, respectiv în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova şi mai apoi în Grădina Botanică.

În acest context, procurorii au ajuns la concluzia că acesta plecase de acasă cu intenția clară de a ucide pe cineva.

A luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor.

Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i dosar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun”, se arată în comunicatul procurorilor.

Dosarul penal a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

Reamintim că, tragedia a avut loc pe 27 iunie 2023, când o minoră, în vârstă de 14 ani, și prietenul ei, în vârstă de 19 ani, au fost înjunghiați. Tânărul a plecat liniștit după atac, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Acesta i-a lăsat pe cei doi în agonie și a trecut liniștit chiar pe lângă un echipaj al Poliției Locale, fără niciun fel de emoții.

Un trecător a fost cel care a sunat la 112 și a anunțat că pe alee se află doi tineri plini de sânge, iar agenții de poliție care asigurau paza în Grădina Botanică au plecat pe urmele băiatului. El a fost prins la scurt timp și reținut.

Din păcate, minora de 14 ani a murit. Prietenul ei, în vârstă de 19 ani, a supraviețuit în urma atacului sângeros, petrecându-și mai multe zile pe patul de spital.

sursă foto antena3.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Droguri la festivalul Sunwaves de la Mamaia. 15 persoane au fost prinse cu substanțe interzise

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Craiova