Droguri la festivalul Sunwaves de la Mamaia. 15 persoane au fost prinse cu substanțe interzise

de | 16.09.2023 22:00 | Național, Eveniment

Ajuns la cea de-a 31-a ediție, SunWaves Festival Mamaia se desfășoară în perioada 15-19 sept 2023  și este primul festival de muzică electronică din România care interzice ferm accesul minorilor sub 18 ani.

Acesta are loc pe plaja din nordul stațiunii, unde sunt așteptații zilnic mii de pasionați de muzică electronică din România, dar și din străinătate.

Zeci de polițiști și jandarmi supraveghează plaja în zona festivalului de muzică electronică, pentru a preveni evenimentele nedorite și consumul sau traficul de droguri, relatează stiriconstanța.ro

Până acum, 15 tineri, români și străini, au fost depistați în timp ce încercau să intre la festival având asupra lor substanțe interzise. Din păcate,  numărul lor ar putea crește, pentru că evenimentul este în plină desfășurare.

Astfel, de la începutul festivalului și până în prezent, în ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost constatate 15 fapte de natură penală cu privire la deținerea unor substanțe interzise atât de către cetățeni români, cât și străini.

În continuare, măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului urmăresc verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente“ – au transmis reprezentanții GMJ Tomis

Pentru a evita evenimentele nedorite, forțele de ordine controlează toți participanții, iar cei care nu au împlinit încă 18 ani nu au voie să intre.

Potrivit organizatorilor, pentru a dovedi că sunt majori, participanții trebuie să prezinte cartea de identitate în original.

sursă foto Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un troler abandonat a pus pe jar autoritățile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mamaia