anchetaonline.ro

Adrian Câciu: Peste 2,2 miliarde euro rambursate de către Comisia Europeană

de | 07.11.2023 09:47 | Național, Economic

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, anunță într-o postare pe pagina de Facebook că în lunile noiembrie și decembrie urmează să fie depuse cereri de rambusare la Comisia Europeana de încă 1,5 miliarde euro.

”Peste 18.800 de cereri de prefinanțare/plată/rambursare cu o valoare de cca. 5 miliarde euro aferente programelor operaționale 2014-2020 procesate de MIPE în ultimele 5 luni.

Peste 2,2 miliarde euro rambursate de către Comisia Europeană în această perioadă și alte 2 miliarde euro în curs de rambursare. Cu aceste sume vom avea o rată de absorbtie de 92%.

Urmează ca, în lunile noiembrie și decembrie să depunem cereri de rambusare la Comisia Europeana de înca 1,5 miliarde euro care vor adăuga, la momentul încasării banilor de către România, la absorbția mai sus amintită.

Fondurile europene reprezintă cea mai importantă sursă de finanțare pentru economia și infrastructura României”, a transmis Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook MIPE

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Termen prelungit. Lucrările de reabilitare de la Muzeul Județean Argeș au ajuns la 85%

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene