Adrian Dumbravă – în cărţi pentru conducerea Spitalului Judeţean Argeş

de | 10.07.2024 20:15 | Administrație, Din ediția tipărită, Importante, Pitești

În urmă cu mai bine de un deceniu, Adrian Dumbravă reprezenta un nume de referință în sistemul medical privat din Argeș. De numele său se leagă înființarea uneia dintre primele clinici private din Pitești, Centrul Medical Elim, dar și aducerea în județul nostru a primelor echipamente de imagistică de ultimă generație. Astfel, argeșenii își amintesc probabil de vremurile când singura unitate medicală din Argeş unde se putea face un RMN era Elim.

Au trecut anii, iar omul care în 2010 visa să construiască un spital privat de 40-50 milioane euro în Capitală a ales în cele din urmă să îşi pună experienţa în slujba sistemului public, mai întâi ca manager de proiect la construcţia Spitalului Mioveni şi, în ultimii trei ani, ca director al Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, în judeţul său natal, Caraş Severin.

adrian dumbrava pacienti Spital Caransebes

Săptămâna trecută, omul de afaceri Adrian Dumbravă şi-a încheiat mandatul la conducerea unităţii medicale din Caransebeş, prezentându-şi raportul de activitate în cadrul unei conferinţe de presă. La finalul întâlnirii cu jurnaliştii bănăţeni, Adrian Dumbravă a menţionat faptul că deja a fost curtat de trei spitale din ţară. Potrivit surselor „Ancheta”, unul dintre spitalele la care a făcut referire managerul medical ar fi chiar Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

► Dumbravă în locul lui Molfea, Molfea în locul lui Clipici

Informaţia vine în contextul în care la sfârşitul lunii iulie expiră mandatul actualei directoare Adriana Molfea, existând o probabilitate foarte mare ca aceasta să îi predea ştafeta lui Adrian Dumbravă.

Sursele noastre susţin că numele lui Adrian Dumbravă este luat în calcul pentru preluarea conducerii Spitalului Judeţean atât din perspectiva experienţei manageriale, cât şi ca urmare a numeroaselor recomandări de care acesta beneficiază. Mai mult decât atât, Adrian Dumbravă beneficiază şi de avantajul de a fi coleg de partid cu conducerea Consiliului Judeţean Argeş, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean:

Eu sunt membru PSD și m-am întors în Caransebeș pentru actualul primar, dl Felix Borcean, cu care sunt prieten de foarte mulți ani și care, știind ce am construit la spitalul de la Mioveni, m-a solicitat să vin manager la Caransebeș. De asemenea, mă cunosc și cu Sorin Grindeanu, pe care, de asemenea, îl prețuiesc.” – declara recent Adrian Dumbravă.

Aceleaşi surse dau ca variantă probabilă şi plecarea Adrianei Molfea la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni, în locul lui Marian Clipici, al cărui mandat managerial de asemenea se încheie la finalul acestei luni.

Toate aceste calcule sunt însă în fază preliminară, în sensul în care pentru luarea unei decizii finale este nevoie de o analiză atentă a activităţii actualilor manageri de spitale, dar şi a potenţialilor pretendenţi la preluarea conducerii acestor unităţi medicale. În ceea ce îl priveşte pe Adrian Dumbravă, acesta se laudă cu performanţe economice remarcabile la Spitalul din Caransebeș, despre care susţine că l-a luat îngropat în datorii şi l-a lăsat, la finalul mandatului său, pe plus.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ginecologul Ali a câştigat procesul cu pacienta care i-a cerut 300.000 de euro pentru malpraxis

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: