Klaus Iohannis pe munte, aproape de locul tragediei din Bucegi: „Cred că s-a ajuns prea departe”

de | 10.07.2024 21:30 | Național, Eveniment, Importante

Tragedia din Bucegi acolo unde o tânără a fost ucisă de un urs a șocat o țară întreagă.

Inclusiv preşedintele României, Klaus Iohannis a reacţionat astăzi spunând că l-a şocat incidentul, în special pentru că sâmbătă acesta a fost pe un traseu din Munţii Bucegi, foarte aproape de locul în care tînăra de 19 ani a fost atacată de un urs.

Acesta este de părere că s-a ajuns prea departe.

„Cred că s-a ajuns prea departe. Sunt foarte îngrijorat și m-a șocat evenimentul.. Sâmbătă am fost și eu pe un traseu din Munții Bucegi și după puțin timp să aflu că foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire.

Îmi pare foarte rău pentru persoana care a fost o victimă acolo, pentru familia ei, dar îmi pare foarte rău pentru România, fiindcă avem resurse naturale incredibile și nu prea știm să le gestionăm cum trebuie.

Deci, problema cu urșii nu este deloc nouă și clasa politică a reacționat de fiecare dată la aceste incidente nefericite, doar punctual. Deci este o mare emoție, se convoacă o ședință de Guvern, se discută în Parlament, după care trecem mai departe.”

Klaus Iohannis a mai transmis că dacă vrem în continuare să avem un turism sănătos în România, trebuie să înțelegem că nu putem să lăsăm oamenii să fie omorâți de animale, cum nu cred că animalele trebuie să fie omorâte doar pentru distracție.

„Dar calea de mijloc trebuie găsită și eu sper că de data aceasta cei responsabili să găsească o soluție reală. Este, între timp, evident că avem prea mulți urși, avem prea multe incidente unde oameni sunt răniți sau chiar uciși de urși și nu se poate continua stilul acesta.

Nu sunt nici vânători, nici specialist în materie, dar avem destui și este cazul să vină cu o soluție legislativă care sigur respectă toate normele europene ce respectă și viața oamenilor. Nu putem să protejăm animale în detrimentul oamenilor”, a mai precizat președintele României, Klaus Iohnannis.

 

Foto: Facebook Klaus Iohannis

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O tânără și-a pierdut viața după ce a fost atacată de un urs în Bușteni. Avea 19 ani!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bucegi | Klaus Iohannis | Munții Bucegi | Parlament

Ultimele articole