Aeroporturile din Europa își anulează zborurile!

de | 20.06.2022 22:20 | Știri, Administrație, Național

Aeroporturile din Europa se află într-o criză de personal mai acută ca niciodată. De asemenea, în această perioadă, mulți turiști depind de zborurile companiilor aeriene pentru a-și petrece vacanțele mult visate.

S-a anunțat faptul că Aeroportul Heathrow din Londra, acesta fiind și cel mai mare din Europa, a cerut companiilor aeriene să anuleze aproximativ 10% din zboruri pentru a reuși să facă faţă numărului interminabil de bagaje. Astfel, un număr de peste 15 mii de pasageri au rămas blocaţi . De asemenea, în acest weekend, tot la Heathrow, mai multe grămezi de bagaje au rămas în fața unui terminal, cauza fiind aceea că nu există suficient personal care să se ocupe de ele. Personalul este atât de puțin încât chiar piloții au fost nevoiți să ajute la încărcarea bagajelor în avioane.

De asemenea, și pe aeroporturile din Bruxelles au fost anulate toate cele 232 de decolări de luni, cauza fiind protestele angajaților din industrie. Şi aeroportul din Salzburg a anulat peste 900 de zboruri planificate pentru această lună.

Aeroportul Henri Coandă, cel mai mare din România, se confruntă cu aceeași problemă. Este plin de turiști de la check in până la toalete.

Mai multe aeroporturi, printre care Gatwick din Londra și Schiphol din Amsterdam, au făcut anunțul de avea mai puține zboruri pentru această vară. Ele au invocat criza forței de muncă, care le-a făcut să nu poată face față creșterii numărului de pasageri, potrivit Reuters.

Prețul de avion al biletelor ar putea varia foarte mult  în această perioadă. Se crede că tarifele ar putea fi majorate, în cazul în care cererea e mare, dar numărul curselor spre anumite destinații s-a redus.

Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Băiat de 14 ani – Înjunghiat de un alt adolescent!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa | Londra