Ajutor de 1,5 miliarde de euro de la UE pentru întreprinderile din România!

de | 12.09.2022 23:27 | Știri, Economic, Național

  • Țara noastră primeşte bani de la Comisia Europeană!

 

Premierul României, Nicolae Ciucă a anunțat în cursul zilei de astăzi, faptul că aprobarea ajutorului de stat în valoare de 1,5 miliarde de euro face posibilă sprijinirea întreprinderilor din sectoare și subsectoare expuse unui risc de relocare, ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în prețul energiei electrice.

 

Completăm pachetul de protejare a economiei de efectele creșterii prețurilor la energie cu măsuri destinate marilor consumatori energetici. Aprobarea de către Comisia Europeană a ajutorului de stat în valoare de 1,5 miliarde de euro face posibilă sprijinirea întreprinderilor din sectoare și subsectoare expuse unui risc de relocare, ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în prețul energiei electrice, începând cu anul 2022. Am început acest demers în luna februarie, printr-un Memorandum aprobat în Guvern, în contextul creșterii accentuate a prețului energiei și pentru a continua această schemă de ajutor de stat care și-a dovedit eficiența în perioada 2019-2021″, a transmis premierul Ciucă.

 

de euro

Foto: Pixabay

 

Ajutorul de stat se va acorda sub forma unor subvenții financiare nerambursabile.

Resursele necesare vor fi asigurate din fondurile alocate Ministerului Energiei.

 

Susținerea activității marilor consumatori de energie este factor decisiv pentru creșterea competitivității acestor companii și pentru păstrarea locurilor de muncă din aceste sectoare de activitate cu o contribuție importantă pentru economia românească”, a mai adăugat acesta.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Comisia Europeană | Nicolae Ciucă