Alergiile solare. Cum ne protejăm și cum se manifestă

de | 02.07.2023 14:24 | Știri, Lifestyle, Național

A venit vara cu soare și ploi. Și chiar dacă ne dorim un bronz cât mai repede, este bine, însă, să ne amintim că expunerea prelungită la soare ne poate provoca arsuri, insolație, dar și alergii.

Dermatologul Cristina Soare a vorbit la Digi24 despre alergia solară și importanța folosirii loțiunii cu factor de protecție de 50 ”cu reaplicare la 2-3 ore”. Specialistul spune că la copii este important să poarte pălăriuțe, ochelari de soare și haine de protecție UV. Totodată, dermatologul recomandă ca bebelușii ”până în șase luni ar trebui privați de soare pe cât posibil”. Dermatologul a precizat că alergia solară se poate dezvolta oricând, chiar dacă am avut expuneri înainte. Folosirea unor anumite produse, cum ar fi parfumurile sau dezinfectanții sensibilizează zona respectivă la soare, iar cei care sunt în tratament cu anumite medicamente, care sunt considerate fotosensibilizante, pot să grăbească apariția acestei alergii solare.

”Alergia la soare se manifestă prin roșeață pe piele, ne mănâncă, uneori pot apărea vezicule ca la arsură, dar este diferită arsura solară de alergia solară. Poate să evolueze și cu simptome sistemice – adică poate să scadă tensiunea, să avem dureri de cap, greață, amețeli și atunci trebuie neapărat să mergem la medic” a precizat dermatologul Cristina Soare, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursă foto: suntmamica.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vrei o meserie provocatoare, interesantă și bănoasă? Atunci alege LICEUL TEORETIC ,,ION CANTACUZINO”!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole