Răpirea fetei din Argeș – motiv de SHOW pe pagina Poliției Române! De citit!

de | 28.04.2022 22:45 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Opinii, Pitești

  • Cum comentează românii faptul că o tânără de 15 ani a fost luată cu japca! Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns!

 

Apelul Poliției Române făcut în după-amiaza de joi, 28 aprilie, pe pagina oficială a instituției – Poliția Română, privind răpirea unei fete de 15 ani din Pitești (vezi info oficial mai jos), a strâns, în mai puțin de două ore, aproximativ 3000 de reacții, peste 2000 de distribuiri și sute de comentarii.

Anunt Politia Romana

Aparent românilor le pasă când este anunțată răpirea unui copil.

Iar unora dintre ei le pasă atât de mult încât țin să și semnalizeze contaminând spațiul virtual și agenda discuțiilor pe subiect cu păreri care mai de care mai pestrițe (și la mațe, și la figurat), mai înveninate, mai încărcate de prejudecăți și – foarte, foarte, foarte rar – mai amuzante decât impune speța.

Faptul că tânăra dispărută provine dintr-o familie mare de rromi din Argeș este deja public notice. Faptul că – de originile sale – s-au prins și urmăritorii vigilenți ai Poliției Române nu ne uimește, că doar îi știm cât de atenți sunt la astfel de detalii, cu piatra pregătită și prăjina în vârful nasului.

Vă oferim în cele ce urmează – ca să vă scutim de propriile rezumate – câteva mostre de reacții tipic românești, exact genul de reacții care te fac să te întrebi de ce nu sunt și alții răpiți de extratereștri.

Primii pari normali:

“Stau și mă întreb, ce au în cap ăia 25 care au râs la postarea asta?”– se minunează, încercând să-și păstreze luciditatea, bloggerul Dani Cek, care făcuse propriul apel pentru popularizarea căutărilor Poliției.

“Schimbate legile, date legi cu pedepse maxime. Să meargă la școală și la muncă, nu la coruperi de minori și trafic uman! ” – sare, imediat, o doamnă îngrijorată!

Le retează empatia și elanul legislativ Alexandra, care știe exact cum stă situația la Bascov, care este cuantumul cheltuielilor publice, fără să mai vorbim despre cum trebuie crescuți copiii altora, despre care are deja părerea formată:

“Nu-s curioasă de vrăjeli! Mai nou toate se iau și pleacă de acasă cu (iubiții) sau înscenează public răpirea și când colo spun că nu au fost răpite! Își bat joc de autorități pe banii noștri ! Ăsta este rezultatul unor părinți care nu-s în stare să își educe copiii în primul rând iresponsabili! ”, ne explică doamna, pe care aș putea băga mâna-n foc că o găsesc pe grupurile de mămici isterice și printre urmăritorii febrili ai doctorului ăluia acuzat de plagiat!

Mă rog, în timp ce își crește propriul copil cu atâta empatie și profunzime a gândirii, nici n-apucă  Alexandra să-și ia câteva de like-uri, câteva hate-uri, plus câteva chestii de umplut frigiderul nescrise pe facebook, că vine rapid din urmă Cătălin.

Printscreen comentarii

Cătălin  – tolănit pe-o băncuță și fumând trabuc, în timp ce studiază concentrat  un site porno pe telefonul mobil – își dă cu părerea exact (cum îmi dădui și eu cu niște cuvinte înainte) și le explică polițiștilor că sunt pe o pistă greșită: fata – despre care nu există nicio dovadă faptică sau scriptică cum că ar fi căsătorită – este… şi măritată, și adulteră, mama ei! (ceva traume trebuie să ascundă treaba asta!)

Știe Cătălin de pe băncuță. Mai mult, a și fugit de soț, explică el “cu siguranță”, că așa au toți românii multă siguranță când comentează în spațiul virtual:

“O sa dea declarație ca a plecat de bună voie….și ceilalți or sa plătească banii înapoi….cu siguranță este măritată și a fugit de la soț… – este pista lansată de Cătălin, între două fumuri.

Mai vin doi-trei oameni normali care sugerează evaluări psihologice pentru cealaltă parte a audienței, mai reproșează poliției decalajul dintre ora apelului la 112 și ora anunțului public, mai scriu un “Up”, mai fac o cruce, mai zic un “Doamne ajută!” – d-astea creștinești, specifice mesajelor triste de pe Facebook.

Intervine brutal, dar explicit (inclusiv din punct de vedere obstetrico-ginecologic), Elena.

Elena este psiholog și a intrat probabil să caute clienți în comentariile de la postarea respectivă.

În paralel, dacă tot a intrat!, stabilește că e un caz clasic de măritiș și sarcină. “Când o să se termine cu măritatul fetelor de la vârste atât de mici? Nu este normal ca la vârsta de 12, 13 ani ele sa fie căsătorite și însărcinate.” – explodează furioasă Elena. Peste 15 like-uri de la români la fel de siguri că aia mică dispărută – separat de ce știe Poliția – e și luată, și borțoasă! Să trăiască!

Alți doi-trei cetățeni îngrijorați sau furioși pe neputința Poliției…, plus o propunere de castrare venită de la Ninel din Slobozia.

La capitolul celor nemulțumiți de cum… prestează oamenii legii, intervine amuzat Miron care mai înveselește atmosfera anunțând că – din punctul său de vedere – “nu are poliția cocoșei să facă oferta mai bună ”. Nu putem spera decât că se referea la bănuți, pentru onoarea omenilor legii!

Iar două-trei comentarii normale, o sugestie de căutare la Hanul de la Bascov, replici de oameni sănătoși la cap care nu consideră că etnia justifică răpirea, câteva blesteme pentru aia care au râs mai sus și toți copiii lor, muuuuulte manifestări prozaice ale încrederii cetățenilor în capacitatea poliției de a o mai găsi până împlinește 80 de ani, chestii din astea uzuale, de aproape te simți în vremea Covid-ului….

Câțiva sugerează că ar fi Zelensky, alții dau vina pe ruși… În lumea reală, sunt filtre la toate ieșirile din Pitești și zbârnâie telefoanele.

Laur, un tânăr cu nevoi speciale,  intervine în discuție pentru a ridica o problemă serioasă:

“Am nevoie de 80,000 €  să îmi cumpăr și eu o casă undeva la curte cu gazon și o mașină cât de cât bună un Lambo ajutați-mă vă rog frumos  fără jigniri pentru cont unde să lăsați bani sunați la +491515084980 mulțumesc”

Printscreen comentarii 2

Nu vrea nimeni să-l ajute, toți sunt concentrați pe tânăra căutată.

Inclusiv o doamnă rotofeie și boemă care ne explică că așa merită ăstea, că prea se fâțâie în fuse scurte și în ținute deșuchiate, motiv pentru care… știți voi teoria: merită să fie răpite, violate, bătute, bla bla.. ca la Vaslui.

Dacă privești rochița cu volane XXL a doamnei (fluturând în vânt de la balconul unui hotel unde avusese ea Extra All Inclusive), ușor peste genunchi și cu un umăr lipsă, pirandele îți par exagerat de înfofolite cu fustele ălea lungi și trei rânduri de pulovere, dar nu îndrăznești să zici nimic de teamă că te mănâncă.

Într-un final, comentariul doamnei dispare, semn că – fie cineva i-a spus că ea chiar nu prezintă risc de răpire – fie l-a mâncat.

V-aș mai povesti, dar cât am scris textul ăsta au mai apărut câteva sute de comentarii semn că – atunci când noi scriem și polițiștii stau cu cocoșeii în intersecții scotocind prin mașini – mulți români au treabă, iar eu pierd ocazia să le dau alte știri de mare anvergură despre spaimele vreunei familii pe care ei să le diagnosticheze cu o capacitate uimitoare de a empatiza, de a reacționa și de a-mi demonstra, o dată în plus, că Zuckerberg  și-a bătut joc de mintea mea când a inventat rețeaua asta!

ȘTIRE SERIOASĂ: Fată de 15 ani răpită din stradă!

  • După mediatizare, faptașii s-au speriat și au adus-o acasă!

 

Material realizat de Ana Maria Tomescu

Un apel la 112 anunța joi, 28 aprilie, în jurul orei 11.00, răpirea unei minore de 15 ani. Fata, Petruța Mustață, din municipiul Pitești, județul Argeș, în vârstă de 15 ani, se se afla în parcarea blocului S 5, din municipiul Pitești, b-dul Nicolae Bălcescu în momentul răpirii.

Ea a fost luată cu forța de trei persoane necunoscute și a fost băgată într-un autoturism, de culoare gri, marca Volkswagen Sharan, cu numărul de înmatriculare AG 16 TEY, după care s-ar fi deplasat în direcția Bascov.

Raportat la locația din care a fost răpită fata și la numele acesteia, cel mai probabil este una dintre tinerele din clanul Mustață, o familie extrem de numeroasă si de puternică de rromi din zona de nord a Piteștiului.

rapire-copil-pitesti

Poliția Municipiului Pitești a anunțat că autoturismul a fost dat în atenție imediat după sesizare, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție

Piteștiul a fost împânzit de filtre ale Poliției, agenții oprind mașinile care corespundeau semnalmentelor celei în care a urcat fata. Astfel, la toate ieșirile din oraș, Bascov, Prundu, Craiovei, Târgoviște și Brașov au fost instituite filtre în cadrul operațiunii Năvodul pentru depistarea răpitorilor.

O fotografie a suspectului, în vârstă de 28 de ani, a fost făcută publică de către Poliție pentru a ajuta la identificarea acestuia. De asemenea, a fost declanșat mecanismul “Alertă răpire copil”, constituindu-se celula de criză.

 

suspect rapire - Răpirea fetei din Argeș – motiv de SHOW pe pagina Poliției Române! De citit!

 

Semnalmente ale minorei:

  • Înălțime 1,75 m;

  • Greutate 50-60 kg,

  • Ochi căprui, fața rotundă, păr brunet, vopsit cu șuvițe blonde, lung până la nivelul șoldurilor.

  • Vestimentație la momentul dispariției: cămașă albă, fustă neagră, lungă, geacă neagră, au transmis oamenii legii la momentul anunțului răpirii.

 

Echipajele de Poliție au “acoperit” ieșirile din oraș, oamenii legii oprind orice mașină care putea avea legătură cu răpirea fetei.

 

După aproximativ trei ore de la mediatizarea cazului, minora de 15 ani a fost adusă la Poliția Municipiului Pitești de către bunica ei, cea care reclamase și răpirea fetei. Se pare că – în conformitate cu primele informații – cei trei indivizi s-au speriat de mediatizarea cazului la nivel național și au dus-o pe fată înapoi la familie, sperând că vor scăpa astfel de rigorile legii.

N-au apucat sa-i facă vreun rău și au încercat deja o negociere cu familia fetei.
Indiferent ce decid familiile, pe cei trei tot ii paste pușcăria pentru ca fapta rămâne faptă și nu e una oarecare: este lipsire de libertate.

Practica nu este nouă: băieții rromi răpesc fete, le țin câteva zile (timp în care cel care urmărește căsătoria întreține relaţii intime cu ea ca să se asigure că i-o dau părinții), apoi o duc înapoi și negociază între familii.

Nimeni nu poate face însă astfel de presupuneri când o fată de 15 ani este luată pe sus de pe stradă, iar Poliția tratează cu maximă grijă astfel de cazuri, mai ales după traumatizantul episod Caracal. În cazul de față, alerta lansată de oamenii legii a salvat-o pe tânără de alte experiente, urmând să fie și evaluată de asistentii sociali din cadrul DGASPC. Cei trei pot încerca ce negocieri vor ei cu Poliția, că tot vor fi puși sub acuzare după episodul de azi.

 

DIICOT Argeș: săbii, pistoale, cartușe, bani și droguri găsite la percheziții! (VIDEO)

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/camelia-badulescu/" target="_self">Camelia Bădulescu</a>

Articol scris de Camelia Bădulescu

Jurnalist cu 22 de ani de experiență în presa de investigații și manager al publicațiilor editate sub brandul Ancheta. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Relații Publice.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Bălcescu | Pitești