DIICOT Argeș: săbii, pistoale, cartușe, bani și droguri găsite la percheziții! (VIDEO)

de | 28.04.2022 16:58 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național, Pitești

În urma perchezițiilor care au avut loc pe teritoriul României și al Marii Britanii, pe data de 29 martie, ce au vizat destructurarea unei grupări de trafic de persoane și proxenetism, 5 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

De asemenea, marți noaptea, în jurul orei 23:00, oamenii legii au prins două persoane bănuite în acest caz, care s-au sustras cercetărilor și împotriva cărora erau emise mandate de aducere. Ele au fost depistate la punctul de trecere al frontierei Porțile de Fier I, din județul Mehedinți.

Aceștia au fost conduși de către polițiștii S.C.C.O. Mehedinți, B.C.C.O. Craiova, respectiv B.C.C.O. Pitești la sediul D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Pitești.   Cei doi au fost reținuți 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat.

Mai mult, miercuri, 27 aprilie, s-a propus luarea măsurii arestării preventive a persoanelor reținute și a altor 8 persoane, în lipsă, pentru 30 de zile. De asemenea, a  fost admisă propunerea de arestare a celor 7 persoane reținute, fiind stabilit termen în vederea citării persoanelor propuse în lipsă.

În urma percheziţiilor domiciliare, efectuate pe teritoriul României, au fost ridicați 41.300 de lei, 19.450 de euro, 500 GBP, 6 telefoane mobile, 3 pistoale letale, 1 pistol neletal tip airsoft, 48 de cartușe cu glonț, alte 25 de cartușe, articole pirotehnice, 4 săbii și diferite înscrisuri.

De asemenea, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate pe teritoriul Marii Britanii, au fost ridicate 30.000 GBP, dintre care 550 de lire în cupiură de 50 de lire sunt false, 1 plic ce conține o substanță susceptibilă a fi drog de mare risc, 20 de carduri bancare, 15 telefoane mobile, documente bancare și diferite înscrisuri.”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

 

Amintim că în data de 29 martie, polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate din Pitești, Buzău și Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Pitești, au efecuat nu mai puțin de 11 percheziții domiciliare, într-o speță foarte amplă care a avut în vizor un grup organizat de proxeneți care traficau femei și le obligau să se prostitueze în Marea Britanie.

Simultan, pe teritoriul Marii Britanii, au fost efectuate alte 7 percheziții domiciliare, precum și numeroase audieri, cu privire la activitatea aceluiași grup infracțional, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă încheiat prin intermediul EUROJUST.

Metoda Loverboy… cu bătaie și amenințări

Exista suspiciunea că 14 persoane ar fi implicate în această activitate, iar 4 persoane ar fi căzut victime ale acestora. Potrivit cercetărilor, indivizii bănuiți de proxenetism recrutau, încă din anul 2019, fete cu posibilități materiale modeste, le seduceau, iar apoi le convigeau să se prostitueze în afara țării, pe pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

prostituate - DIICOT Argeș: săbii, pistoale, cartușe, bani și droguri găsite la percheziții! (VIDEO)

Foto descriptiv: News.ro

Dacă refuzau, acestea erau lovite și amenințate.

În cauză, s-a reținut că, în perioada 2019 – martie 2022, membrii grupului infracțional organizat ar fi recrutat, utilizând metoda „loverboy”, mai multe persoane vătămate, cu posibilități materiale precare sau din familii destrămate, și, ulterior, le-ar fi transportat în afara țării, cu scopul de a le exploata sexual, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Odată ajunse în țările de destinație, persoanele vătămate ar fi fost determinate să practice prostituția și, în măsura în care refuzau să continue activitatea, ar fi fost lovite și amenințate, creându-li-se, astfel, o stare de temere, pentru a le exploata”, au transmis oamenii legii.

Cercetările cu privire la activitatea acestui grup axat pe proxenetism și trafic de persoane au început anul trecut și au beneficiat de sprijinul EUROJUST, prin constituirea unei echipe comune de anchetă și organizarea unui centru de coordonare, pentru ziua comună de acțiune. Acțiunea comună a beneficiat de sprijinul analiștilor din cadrul EUROPOL, care a asigurat și schimbul de informații.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Polițiștii din Pitești au destructurat o rețea de proxenetism din Marea Britanie. 11 percheziții!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dâmbovița | DIICOT | Pitești

Ultimele articole