Afganul dispărut din centrul de migranți din județul Arad a fost prins!

de | 16.12.2022 14:11 | Știri, Eveniment, Județean

Afganul care a avdat în urmă cu o zi in Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia, a fost prins de forțele de ordine. Bărbatular face parte din Mișcarea Talibană, potrivit Digi24.

Acesta a fost găsit în apropierea localității Curtici, ascuns în vegetație, informează IPJ Arad.

Astăzi, 16.12.2022, în cadrul activităților specifice organizate pentru prinderea bărbatului care a fugit din Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia, județul Arad, șeful Postului de Poliție Zimandu Nou a primit o informație, privind prezența unei persoane suspecte, în zona de vegetație, cuprinsă între orașul Curtici și comuna Zimandu Nou. La fata locului, s-au deplasat polițiști ai IPJ Arad și jandarmi din cadrul GMJ Timișoara, care l-au depistat și identificat pe cel în cauză.”

Afganul nu a opus rezistență, la momentul depistării și imobilizării, se menționează în comunicat.

Știre inițială

Alertă națională! Un posibil terorist a evadat dintr-un centru pentru refugiați!!

Este alertă națională în România, după ce un bărbat Afganistan, care se afla de câteva luni cazat la un centru pentru refugiați din Arad, a evadat din locul unde era ținut.

Bărbatul avea interdicție de a intra în România și urma să fie expulzat într-o țară care să-l primească, îdeoarece în Afganistan era în pericol.. El este considerat periculos, fiind unul din promotorii Mișcării talibane din Afganistan, o organizație radicalizată dispusă la comiterea actelor teroriste, conform gândul.ro.

Forțele de ordine sunt în alertă după ce a fost sesizată dispariția sa din centrul de refugiați din localitatea Horia, județul Arad unde era cazat.

La momentul în care acesta a evadat, bărbatul purta în haine subțiri, neadecvate pentru sezonul rece. Are constituție atletică, păr negru, ochi de culoare închisă și poartă barbă și mustață.

Un bărbat de cetăţenie afgană a părăsit Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia. La nivelul judeţului Arad, a fost constituită o echipă complexă, care derulează activităţi conform competenţelor, pentru depistarea persoanei. Sunt angrenaţi în activităţi poliţişti, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări şi jandarmi.

De asemenea, la nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră, au fost dispuse măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, respectiv se menţine un contact şi un schimb de informaţii permanent cu echipajele Poliţiei Române, precum şi cu celelalte structuri de ordine şi siguranţă publică, în vederea depistării persoanei în cauză”, a informat Inspectoratul General pentru Imigrări.

 

Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un autocar cu 72 de persoane a ieșit din decor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: