Alertă de vreme severă în România!

de | 15.06.2023 10:47 | Știri, Eveniment, Național

Meteorologii vin cu vești neplăcute privind prognoza meteo pentru următoarele zile, iar ploile torențiale și furtunile vor fi din nou prezente.

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu și două avertizări cod galben de vreme rea pentru mai multe județe din țară.

Prima avertizare de COD GALBEN va intra în vigoare astăzi, începând cu ora 12.00 și este valabilă pana la ora 21.00.

Potrivit meteorologilor, în acest interval, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona montană, nord-vestul Olteniei și al Moldovei, în estul și sud-estul Transilvaniei și în sudul Banatului.

În aceste zone vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pe intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

A doua avertizare de COD GALBEN va fi valabilă de astăzi,15 iunie,  începând cu ora 21.00, pană mâine, 16 iunie, ora 12.00.

În intervalul menționat vom avea parte de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în Carpații Occidentali și Meridionali, în Oltenia și vestul Transilvaniei.

Aici, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

În județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara, specialiștii au emis un COD PORTOCALIU  de averse torențiale și cantități însemnate de apă , unde  prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Avertizarea va intra în vigoare începând de astăzi, de la ora 21:00, până mâine, la ora 12:00.

foto descriptiv spynews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Câți bani primea o argeșeancă de la Silvio Berlusconi pentru o întâlnire nocturnă? Suma uriașă se afla în plic

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM