CNAIR caută soluţii tehnice. Transfăgărășanul – deschis o perioadă cât mai lungă din an

de | 15.06.2023 10:32 | Știri, Județean, Național, Politic

Veste bună pentru turismul din Argeș. Liberalii argeșeni anunță că se caută soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă pe an între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă, Transfăgărășan. Ba mai mult, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, va veni sâmbătă în Argeș într-o vizită de lucru atât pe șantierul Tronsonului 5 Pitești-Curtea de Argeș al autostrăzii Sibiu-Pitești cât și pe Transfăgărășan.

”Demersurile PNL Argeș de conștientizare a importanței Transfăgărășanului pentru turismul argeșean și pentru economia națională dau rezultate, importanța aceștei șosele excepționale fiind înțeleasă la toate nivelurile de decizie. În acest context, au început  demersuri în vederea modenizării Transfăgărășanului”, arată cei de la PNL Argeș în comunicatul transmis.

Directorul CNAIR, sâmbătă pe Transfăgărășan

Cristian Pistol, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că CNAIR a transmis spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentaţia necesară licitaţiei contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Transfăgărăşan, km 104 -130+800. Prin acest contract se urmăreşte identificarea de soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă pe an între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă, a anunţat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol. “Sâmbătă, domnia sa, va fi prezent în Argeș, într-o vizită de lucru atât pe șantierul Tronsonului 5 Pitești-Curtea de Argeș al autostrăzii Sibiu-Pitești cât și pe Transfăgărășan”, a anunțat Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș.

”Acest drum unic în lume va deveni mult mai accesibil”

”Primul pas important pentru modernizarea Transfăgărăşanului (DN7C)! Am transmis spre validare către ANAP documentaţia necesară licitaţiei contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate între km 104 şi km 130+800. Prin acest contract vrem să identificăm acele soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă anual între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă. Acest drum unic în lume va deveni mult mai accesibil şi mai sigur pentru toţi cei care vor să îl viziteze”, a declarant Cristian Pistol.

”Anul trecut, 160 de companii din industria HORECA au semnat o petiție pentru ca Transfăgărășanul să nu se mai închidă la 31 octombrie. Petiția a fost inițiată de Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CNAIR, a decis ca Transfăgărășanul să nu se mai închidă la sfârșitul lunii octombrie, ci atunci când condițiile meteorologice o impun. Decizia CNAIR de a demara modernizarea Transfăgărășanului este un pas firesc al acestor solicitări de a menține drumul deschis tot timpul anului”, se mai arată în comunicatul transmis.

Sursă foto: PNL Arges.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vot de învestire, joi. Miniştrii propuşi de premierul desemnat Marcel Ciolacu au primit avize pozitive

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș

Ultimele articole