anchetaonline.ro

Alex Pițurcă a fost pus sub acuzare! Tatăl său, Victor Pițurcă- eliberat din arest

de | 31.01.2023 10:48 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Alex Pițurcă a fost pus sub acuzare! Tatăl său, Victor Pițurcă- eliberat din arest

Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, a ajuns la DNA, în această dimineață, fiind audiat. Conform realitatea.net, Alex Pițurcă ar fi pus sub acuzare în dosarul măștilor livrate Ministerului Apărării.

Amintim că luni, 29 ianuarie, fostul selecționar al României a fost reținut de DNA. Astăzi, Victor Pițurcă a fost eliberat din arest, iar procurorii au descis să îl plaseze sub control judiciar.

Din cercetări reiese că firma care ar fi livrat măștile neconforme spitalelor MApN aparține fiului fostului selecționer, Alex Pițurcă. Dosarul este cunoscut sub numele „Măști pentru MApN”.

În același caz a fost reținut și directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu.

Potrivit procurorilor DNA, Victor Pițurcă ar fi intervenit folosindu-și influența cu scopul de a-i facilita lui Alex Pițurcă accesul la contractul încheiat cu MApN. Firma fiului fostului selecționer ar fi adus măștile din China în România, măști neconforme. Contractele au fost încheiate cu Romarm, compania statului, iar principalul suspect în dosar este Gabriel Țuțu, în calitate de director general.

Contractele încheiate cu MApN sunt de aproape 11 milioane de lei (în jur de 2,2 milioane de euro).

Foto: GSP/ Pro Sport

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Drumuri ca-n Evul Mediu într-o localitate din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: