anchetaonline.ro

Alina Gorghiu, despre relația România – SUA: „Un parteneriat care a trecut proba timpului!”

de | 04.07.2022 12:24 | Știri, Județean, Național, Politic

  • Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, despre relația România – SUA: „Un parteneriat care a trecut proba timpului!”

 

2022 este anul în care principalul mesaj pe care România îl transmite întregii lumi este acela de partener și aliat trainic în apărarea valorilor democratice, a drepturilor omului, a statului de drept, al piețelor deschise și pentru posibilitatea popoarelor de a-și alege singure destinul și aliați, transmite Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului României și președinte PNL Argeș.

 

Alina Gorghiu SUA

 

PNL, de-a lungul istoriei sale, a fost singurul partid din România pro-NATO, proeuropean. Anul 2022 este unul special pentru noi, românii. Aniversăm un sfert de secol de la momentul în care cuvintele președintelui Bill Clinton la București «Stay the course. Stay the course. The future is yours.» defineau speranțele noastre de mai bine. Defineau un proiect național: înscrierea țării noastre pe calea către integrarea euroatlantică. Mai ales că, la acea vreme, alegerea președintelui de dreapta,  Emil Constantinescu, dar și prima alternanță la guvernare exprimaseră voința occidentală și prodemocratică a poporului nostru. Era garanția că acel drum va avea o finalizare.

 

Acum, la 25 ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între SUA și România, principalul mesaj pe care România îl transmite întregii lumi este acela de partener și aliat trainic în comunitatea statelor cu democrație puternică.

 

Cei 25 de ani reprezintă perioada uneia dintre cele mai frumoase relații de prietenie între două state care a trecut proba timpului! În care România a beneficiat de ajutorul SUA pentru a-și dezvolta democrația, pentru a se moderniza și pentru a construi o economie funcțională, de piață. Și în care România a contribuit la stabilitatea regională și a promovat valorile euroatlantice într-o arhitectură de securitate complicată.

 

Este o relație care merge mai departe, într-un parteneriat pentru viitor! Un instrument eficient de sprijinire a eforturilor interne în domeniul reformei politice, economice, militare, administrative, precum și o garanție solidă că România beneficiază de cele mai mari asigurări de securitate din istoria sa, în cea mai dificilă situație regională după agresiunea neprovocată și nejustificată a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

 

A fost o plăcere întâlnirea cu domnul David Muniz, Charge d’Affaires al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, și cu prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă, la recepţia organizată, vineri, de Ambasadă, pentru a marca a 246-a aniversare a SUA.

 

Cuvintele domnului David Muniz, exprimate cu ocazia acestui eveniment, «capacitatea românilor de a fi cu adevărat buni nu mă surprinde deloc», reprezintă dovadă de necontestat că, sub mandatul președintelui Iohannis, România a dus o politică externă și de securitate predictibilă și de încredere.

 

La mulți ani Statelor Unite ale Americii și poporului american!”

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | PNL | SUA