Alina Gorghiu: Senatul nu înseamnă doar legi, înseamnă și susținerea unor proiecte mari de țară!

de | 18.06.2024 14:21 | Administrație, Național

Luni, la sărbătorirea a 160 de ani de istorie a Senatului, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis un mesaj prin care a reiterat că Senatul nu înseamnă doar legi, înseamnă și susținerea unor proiecte mari de țară. De altfel, ieri a aut loc ședința solemnă de plen consacrată aniversării a 160 de ani de la constituirea Senatului.

”M-am bucurat tare mult să revăd mulți senatori care au ocupat, după 1989, funcția de președinte al Senatului! Și în fața cărora am reiterat că Senatul nu înseamnă doar legi, înseamnă și susținerea unor proiecte mari de țară! Iar un exemplu puternic în acest sens este închiderea MCV. La fel, accederea la OECD, proiect strategic la care Senatul a pus umărul și vom reuși!

Am încredere, de asemenea, că după alegerile din acest an, ca parlamentari, ca senatori vom avea determinarea de a deschide teme mari, restante! Cum este reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru a ține tinerii implicați în societate și deciziile țării.

A fost un moment bun și pentru a atrage atenția că, pe fondul unor voci extremiste și toxice care și-au făcut loc în Parlament în ultimii ani, imaginea Senatului a fost afectată. Îmi doresc ca stridența pentru capital electoral să nu-și mai găsească locul în Parlament după alegerile din decembrie!

Mulțumesc tuturor colegilor senatori pentru colaborarea din ultimii 8 ani, pentru munca depusă împreună!

Felicitări domnului Nicolae Ionel Ciucă, președinte al Senatului și președinte Partidul Naţional Liberal, pentru organizarea acestui eveniment festiv!”, a fost mesajul transmis de ministrul Justiției, Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Miercuri, 19 iunie se oprește apa potabilă la Bradu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Bradu | Ministrul Justiției | Parlament