Ambulanțierii au renunțat la greva foamei

de | 22.11.2023 11:25 | Național, Administrație

Ambulanțierii au renunțat la greva foamei după discuțiile purtate marți la Guvern.

ambulanta greva

Gabriel Zetea, vicepreședintele partidului pe Administrație și Infrastructură, a făcut anunțul în mediul online în care menționează că aceștia au fost primiți de premierul României și de ministrul Muncii.

Mă bucur că am putut fi de ajutor, azi, intermediind relația corectă între sindicaliștii din Ambulanță și premierul României, Marcel Ciolacu, dar și întâlnirea pe care au avut-o cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.
Empatizez din tot sufletul cu situația prin care trec ambulanțierii din întreaga țară, dar în mod special m-a impresionat interacțiunea avută cu Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța”din România, căruia i-am arătat că nu toți politicienii lansează promisiuni fără acoperire.
Admir felul demn în care ambulanțierii și-au susținut cauza și mă bucur în mod deosebit că în această după-amiază am reușit să discutăm, la Guvernul României, cu premierul Marcel Ciolacu dar și cu ministrul Muncii și că în urma dialogului constructiv, ambulanțierii au decis să renunțe la greva foamei. Pentru că noi MUNCIM PENTRU OAMENI!”, a transmis pe pagina de Facebook, deputatul PSD Gabriel Zetea, vicepreședintele partidului pe Administrație și Infrastructură.
ambulantieri greva

Reamintim faptul că cinci lideri sindicali s-au aflat în greva foamei, nemulțumiți de nerecunoașterea condițiilor de muncă.

Nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.”

Printre protestatari care au intrat în grevă s-a aflat și președintele Federației Naționale Sindicale “Ambulanţa”, Gheorghe Chiș. Ceilalți patru protestatari au fost:
  • Gâdiuță Claudia – lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea
  • Dragomir Valentin – lider la Sindicatul Ambulanța Brăila
  • Comănescu Alexandru – lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea
  • Mușa Daniel Constantin – lider la Sindicatul Ambulanța Olt”,
Foto: Facebook 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: