Amendă de 9000 lei pentru un șofer argeșean prins cu magnetul la tahograf! 

de | 15.05.2023 15:35 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Amendă de 9000 lei pentru un șofer argeșean prins cu magnetul la tahograf! 

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Astfel, în urma acestor au fost aplicate 225 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 53.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 19 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Printre cei sancționați se află și un bărbat de 47 de ani, din comuna Poiana Lacului. El a fost depistat pe str. Depozitelor din municipiul Pitești, în timp ce conducea un camion, vehiculul fiind dotat cu aparat tahograf digital, asupra căruia a intervenit pentru a nu înregistra perioada de conducere.

În urma celor constatate de polițiști, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 9.000 de lei, privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

De asemenea, i-a fost confiscat și dispozitivul care bloca funcționarea aparatului tahograf. Mai mult, tirul pe care îl conducea a fost oprit în loc până când este adus în legalitate.

Totodată, având în vedere că în condițiile depistării, conducătorul auto nu a putut dovedi efectuarea pauzelor și/sau perioadelor minime de odihnă prevăzute de legislația în vigoare, a fost aplicată și sancțiunea complementară a imobilizării vehiculului până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului.” transmit reprezentanții IPJ Argeș

foto descriptiv tribunasnm.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Modificări la Codul Rutier! Noi obligații pentru șoferi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | comuna Poiana Lacului | Pitești | Poiana Lacului

Ultimele articole