anchetaonline.ro

Amendă de 500 de lei pentru minorii care fumează în locuri publice!

de | 28.09.2022 18:03 | Știri, Eveniment, Național

Potrivit unui nou proiect de lege depus de parlamentari din PSD, PNL și de la minorități în Parlament, minorii care fumează în locuri publice, școli, parcuri, gări, mijloace de transport în comun, sau terenuri de sport – vor primi amenzi de 500 de lei. Acest proiect prevede interzicerea consumului de tutun de către minori în locuri publice și a fost semnat de 29 de deputaţi şi senatori, conform Digi24.

Se interzice consumul de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora”, spune proiectul de lege.

Conform unui studiu de Agenţia Naţională Antidrog, există motive de îngrijorare cu privire la consumul de tutun, alcool şi droguri în rândul minorilor, precizează iniţiatorii acestui proiect de lege.

De asemenea, văzând legislaţia naţională în domeniul ordini publice, constatăm că legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice sancţionează contravenţionale consumul de alcool de către minori, însă această lege şi nici alta nu sancţionează în niciun fel consumul de tutun (fumatul în rândul minorilor). Ca urmare a acestor evidenţe, constatăm că legislaţia din România nu conţine prevederi prin care să fie sancţionat consumul produselor din tutun de către minori şi drept urmare, eforturile autorităţilor, cadrelor didactice şi persoanelor implicate în prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun (fumatului) de către această categorie, sunt lipsite de rezultate”, precizează iniţiatorii, potrivit Agerpres.

 

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șocant! Bărbat de 72 de ani – acuzat că a violat două fetițe de 5 ani!

Citește articolele pe același subiecte: PNL | România
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: