Amendamente. Reducere de 75% la muzee, concerte și teatru pentru bursierii români din străinătate

de | 23.04.2023 13:38 | Știri, Administrație, Național

Vești importante pentru bursierii români din afara țării. Sâmbătă, Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților a decis ca elevii români din afara străinătate, bursieri ai statului român, vor beneficia de reducere de 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film, precum şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice pe teritoriul României, potrivit Agerpres. Pe lângă acest amendament au mai fost aprobate și altele.

Astfel, potrivit unui amendament la proiectul Legii învăţământului preuniversitar, adoptate de Comisia pentru învățământ a Camerei, Ministerul Educaţiei, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe şi Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, poate organiza unităţi de învăţământ ”de tip şcoală românească din afara graniţelor ţării”, cu predare în limba română, pe lângă oficiile diplomatice şi instituţiile culturale ale României în străinătate, precum şi cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie românească, prin Centrul naţional românesc pentru învăţământul la distanţă (CNRID), în conformitate cu legislaţia statului respectiv, în unităţile de învăţământ unde învaţă un număr considerabil de preşcolari şi/sau elevi români. Un alt amendament aprobat prevede ca absolvenţii de învăţământ gimnazial sau liceal din străinătate vor putea fi înscrişi şi la evaluarea naţională special organizată în România, nu numai la examenul naţional de Bacalaureat, cum este prevăzut în proiectul de lege. Alt amendament prevede ca Centrul naţional românesc pentru învăţământul la distanţă va utiliza resurse educaţionale deschise incluzând biblioteca virtuală şi platforma şcolară de e-learning ”Învăţăm în România”. Rămâne de văzut însă forma finală aprobată a actului normativ.

Foto descriptiv. Sursă foto: Hotnews.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O imagine cât o mie de cuvinte! Primarul Cristian Gentea, la premierea micuților înotători

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Afacerilor Externe | Ministerul Educaţiei