Doliu în lumea presei sportive! A murit Radu Cosașu!

de | 23.04.2023 14:41 | Știri, Eveniment, Național

Este doliu în lumea presei sportive româneşti, după ce jurnalistul sportiv Radu Cosaşu a murit la 92 de ani, la Spitalul „Elias” din Bucureşti, a anunţat, duminică, Asociaţia Presei Sportive din România într-un comunicat, conform Agerpres.

Radu Cosaşu s-a născut la data de 29 octombrie 1930, la Bacău, într-o familie din mica burghezie evreiască, fiul lui Isac Rohrlich, contabil, şi al Melaniei, conform Digi24.

Acesta a urmat un an de studii la Facultatea de Litere (1948-1949), ulterior fiind recrutat pentru Şcoala de Literatură şi Critică Literară „Mihai Eminescu” (1952-1953).

Radu Cosaşu a colaborat la diverse reviste şi a publicat numeroase volume de nuvele sau romane, mai scrie în comunicat.

Jurnalistul a publicat peste 20 de volume și a deţinut rubrici la ziarul Sportul şi revistele Cinema şi România literară. Radu Cosașu a fost redactor-şef la Fotbal Plus, redactor al revistei Dilema veche şi colaborator permanent al Gazetei Sporturilor.

 

Sursa Foto gsp.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un autocar cu 8 pasageri a luat foc, pe drumul de la aeroport, în Italia!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: