Amenzi de 4.000 de lei date de polițiști, pentru furt de lemne!

de | 06.02.2024 16:44 | Știri, Eveniment

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești, împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Aninoasa au desfășurat acțiuni, în cursul zilei de 05 februarie, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În urma celor constatate, aceștia au fost aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 4.000 de lei.

De asemenea, aceștia au confiscat cantitatea de aproximativ un metru cub de material lemnos, pentru care nu a putut fi justificată proveniența legală.

Astfel, organele de lege din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au finalizat verificările privind activitățile de transport material lemnos efectuate de către un bărbat de 48 de ani, din Ungheni, care nu are calitatea de transportator autorizat pentru această activitate.

S-a stabilit că cel în cauză ar fi efectuat mai multe transporturi de material lemnos, transportând, în perioada august – decembrie 2023, un volum total de ce depășește cu 129,34 metri cubi de material lemnos, limita legală pentru transportatorii neprofesioniști, care este de 20 de metri cubi pe an calendaristic.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au finalizat verificările privind activitățile de transport material lemnos efectuate de către un tânăr de 19 ani, din Bogați. Nici acesta nu are calitatea de transportator autorizat pentru această activitate.

În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2.0, s-a constat că în perioada iulie 2023 – februarie 2024, tânărul ar fi efectuat mai multe transporturi de material lemnos, transportând un volum total de ce depășește cu
7,404 metri cubi de material lemnos, limita legală pentru transportatorii neprofesioniști, care este de 20 de metri cubi pe an calendaristic.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Poluare pe Râul Argeș! Administratorul unui service auto a deversat sute de litri de deșeuri petroliere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole